Nederland - 28 maart 2023 - Aandelen
door STIJN

‘FAANG is opnieuw in trek’

Het beursjaar 2022 was niet om over naar huis te schrijven, zeker niet voor techaandelen. Deze sector kende jarenlang voorspoed en ongeziene koersstijgingen om vervolgens onderuit te gaan. Maar beleggers lijken terug te keren naar deze oude bekende nu er een bankencrisis om de hoek loert.

Aandelen van technologiebedrijven spannen opnieuw de kroon in de S&P 500 dit jaar. Voorlopig nemen zij het voortouw en sturen ze de index naar een sterk herstel ten opzichte van het dieptepunt eind vorig jaar. Deze aandelen zijn op weg hun zware verliezen van vorig jaar goed te maken, hoewel ze daarvoor nog een lange weg moeten afleggen.

Er zijn een aantal redenen waarom deze categorie opnieuw een massale kapitaalinstroom ziet. Enerzijds zijn beleggers er van overtuigd dat technologieaandelen vorig jaar te zwaar zijn afgestraft. Anderzijds verwachten de markten dat de Federal Reserve hun rentebeleid gaat afbouwen door de gebeurtenissen binnen de banksector.

FAANG

Zo noteert het aandeel van Microsoft dit jaar al 15 procent hoger, Apple noteert zelfs al 20 procent hoger. Tom Lee, oprichter van Fundstrat, beweert bij hoog en bij laag dat de FAANG-aandelen terug van weggeweest zijn. Hij is er van overtuigd dat deze categorie met 40 procent zal gaan stijgen.

“In our 2023 Outlook, published early December, we identified FAANG and Technology as our 2023 top sector pick and argued FAANG could rise 40% or more in 2023. The banking crisis has not altered this view. But, with the realization that downside risks are significant, but not a thesis killer.”

Niet iedereen is even enthousiast over de remonte van technologieaandelen. Steve Sosnick, hoofdstrateeg bij Interactive Brokers, vreest dat beleggers weer te hard van stapel lopen. Er is volgens hem sprake van een ‘outperformance’ die schade aan de markten kan aanrichten indien deze aandelen naar beneden tuimelen. De markten kijken vol spanning uit naar de kwartaalrapporten van Apple en Microsoft eind april.

Bronnen: Julie Hyman – Yahoo Finance

Foto: Knolskape – WikimediaPublic Domain

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.