Nederland - 21 augustus 2018 - Beursbrink

Amerikaanse overheid steunt blockchain-onderzoek

door STIJN

Niet alleen bedrijven nemen blockchain onder de loep, ook de Amerikaanse overheid gaat zich ‘verdiepen’ in de materie, op een indirecte manier weliswaar. De Amerikaanse overheid heeft laten weten dat ze het ‘distributed ledger platform’ van de universiteit van Californië-San Diego gaat steunen door een budget ter beschikking te stellen van 800.0000 dollar.

We lazen eerder al dat UPS, IBM, Microsoft, etc… zich aan het verdiepen zijn in blockchain-technologie. Voorlopig zijn het meestal bedrijven die zich toespitsen op deze nieuwe technologie. Maar nu gaat ook de Amerikaanse regering zich ‘bezighouden’ met een ‘distributed ledger platform’.

Het platform is in ontwikkeling door de universiteit van Californië-San Diego. Subhashini Sivagnanam, een software architect van de Data Enabled Scientific Computing division van het San Diego Supercomputing Center, won 818.433 dollar via de National Science Foundatoin.

OSC

Dit bedrag zal aangewend worden om de Open Science Chain (OSC), een platform op basis van blockchain-technologie, verder uit te werken en te ontwikkelen. Eens op punt, zal het gebruikt kunnen worden door wetenschappers om beter en sneller gegevens te kunnen raadplegen.

Simpel gezegd zou het netwerk een digitale catalogus van hun werk vormen. De catalogus zal groeien naarmate er meer informatie wordt ontwikkeld en toegevoegd. Onderzoekers zullen de gegevens die ze onderzoeken beter kunnen raadplegen, verdelen en vertrouwen.

NSF is een wetenschappelijke organisatie die fungeert als een belangrijke geldschieter voor onderzoeksinitiatieven in de USA. De overheidsorganisatie heeft in voorgaande jaren al een aantal blockchain-projecten gefinancierd, waaronder projecten omtrent digitale munten.

Bronnen: Coindesk

Foto: Davidstankiewicz – Wikimedia – CC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.