Nederland - 8 augustus 2018 - Beursbrink

Nobelprijswinnaar Economie stapt in blockchain-bedrijf

door STIJN

Als crypto ons iets heeft bijgebracht, dan is het ongetwijfeld blockchain-technologie. Want veel valt er voorlopig niet meer over te vertellen gezien de immense prijsdaling van de gehele cryptomarkt. De technologie erachter is daarentegen wel bijzonder geliefd ondertussen.

De technologie achter digitale munten en hun betaalsystemen wint hoe langer hoe meer harten. Ook die van Oliver Simon D’Arcy Hart, Nobelprijswinnaar voor de Economie van het jaar 2016. Hij vindt de ‘smart contracts’ die gekoppeld zijn aan deze technologie bijzonder interessant en efficiënt.

Hart was jarenlang druk bezig met het bestuderen en onderzoeken van contracten die in veel gevallen te complex waren om correct te interpreteren. De Nobelprijswinnaar beweert dat slimme contracten het ideale alternatief zijn om de huidige materie eenvoudiger te maken voor gebruik.

Prysm Group

Hij is er zodanig van overtuigd dat hij zijn tijd en energie gaat investeren in een blockchain-bedrijf genaamd Prysm Group, samen met voormalig Microsoft hoofdeconoom Preston McAfee. De hoofdactiviteit van het bedrijf bestaat uit het verschaffen van adviezen aan blockchain-startups.

Volgens Nobelprijswinnaar Hart is het belangrijk voor de oprichters van blockchain-startups om de mogelijke complicaties te begrijpen die kunnen voortkomen uit het creëren van een code ter vervanging van traditionele instellingen en machtsstructuren. Zo kunnen ze betere systemen en methodes ontwikkelen die uiteindelijk hun doel efficiënter en sneller kunnen bereiken.

Prysm Group is dedicated to the idea that economic principles provide a powerful tool for understanding the issues and I am excited by the prospect of working with them.

Er is echter nog werk aan de winkel inzake ‘smart contracts’. Een project van ‘The DAO’, waarbij gebruikt werd gemaakt van een autonome code voor de huur van huizen, auto’s, etc…, liep spaak en werd gehackt door een zwak punt in de contracten. De hacker ging lopen met 55 miljoen dollar.

Bronnen: Quote, Coindesk

Foto: Geralt – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel