Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 22 december 2018 - Beursbrink

Canadezen kochten voor 43 miljoen aan marihuana

door STIJN

Tijdens de eerste twee weken nadat marihuana voor recreatief gebruik werd gelegaliseerd in Canada, spendeerden Canadezen voor maar liefst $ 43 miljoen aan het groene spul. Dat blijkt uit een onderzoek van Statistics Canada. Dat is aardig wat geld binnen een vrij korte termijn.

Het ging hard tijdens de eerste 14 dagen van de legalisering van marihuana in Canada. Er ging voor maar liefst 43 miljoen dollar aan marihuana over de toonbanken zo blijkt uit een onderzoek van Statistics Canada. Het agentschap verzamelde allerlei gegevens van fysieke winkels, alsook van online winkels, vanaf de eerste dag dat recreatieve marihuana legaal was in het land.

Het totaalbedrag in verkopen verschilt van provincie tot provincie. In Ontario werd het meeste verkocht, namelijk voor maar liefst 11 miljoen dollar. Quebec volgt heel kort met 10 miljoen dollar. In de resterende provincies werd ook flink wat marihuana verkocht maar toch aanzienlijk minder.

  • Alberta: $5.6 million.
  • Nova Scotia: $4.5 million.
  • British Columbia: $2.3 million.
  • New Brunswick: $2.1 million.
  • Newfoundland and Labrador: $1.7 million.
  • Prince Edward Island: $1.4 million.
  • Saskatchewan: $341,000.

Aanbod

Sinds die befaamde 17 oktober zijn er al problemen met de marihuana voorraden. De vraag naar recreatieve marihuana is zodanig groot, dat producenten en winkels nauwelijks kunnen volgen. Daarom zullen de verkoopcijfers voor november wellicht niet representatief zijn vermits winkels vaak door hun voorraden heen zijn en dus niet aan de volle 100 procent hebben kunnen verkopen.

Premier Justin Trudeau is op de hoogte van het ‘probleem’ en heeft reeds laten weten dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Hij verwacht dat de problemen omtrent de voorraden volgend jaar weggewerkt zullen worden zodat er een gezonde balans is tussen vraag en aanbod.

Bronnen: CBC

Foto: Quote Catalog Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel