Nederland - 24 december 2018 - Beursbrink

Dit land gaat marihuana kweken om economie te redden

door STIJN

In een wereld waar er steeds minder gerookt wordt, wordt er logischerwijs ook minder tabak verkocht. Het Afrikaanse Malawi teert op tabak en heeft de laatste jaren minder inkomsten gehad omdat mensen minder roken. Er is echter een goede oplossing, de trend volgen en marihuana telen.

Malawi heeft vroeger veel geld verdiend door de teelt en verkoop van tabak. Maar gezien de globale anti-rook lobby van verschillende organisaties, zijn de inkomsten van hun hoofd exportproduct drastisch gedaald. Om dit probleem te counteren, heeft het Malawische parlement een wetsvoorstel ingediend om de teelt van industriële en medicinale marihuana te legaliseren.

Het wetsvoorstel zal naar verwachting snel goedgekeurd worden omdat dit een goede manier is om hun economie er terug boven op te helpen. Er is ook druk van buitenaf op het Malawische parlement om het wetsvoorstel zo snel mogelijk goed te keuren. Het land kan niet verder blijven teren op de teelt en verkoop van tabak, marihuana gaat moeten fungeren als reddingsboei.

Marihuana i.p.v. tabak

De verkoop van tabak is de afgelopen jaren fors gedaald. De drie grootste tabaksproducenten bevestigen dat hun waarde dit jaar reeds met gemiddeld 20 procent is gedaald. De tabaksindustrie worstelt met de lagere verkoopcijfers, er wordt 67 procent minder gerookt dan in 1965 bijvoorbeeld.

Dat voelt de Malawische economie en het wordt er niet beter op met de tijd. Gezien de huidige globale marihuana trend is het een goede oplossing om zich nu ook te richten tot deze bloeiende industrie, vooral omdat de negatieve trend van tabak ongetwijfeld zal doorzetten.

We needed to have jumped on this window already, as it has been proven on the international market that the crop is lucrative, so to legalize this crop will be very vital for Malawi.

Volgens Graham MacKintosh, een Canadese aandeelhouder van Green Quest Farmerceuticals, heeft Malawi een goed klimaat om marihuana te telen en zal de oogst heel rendabel zijn. Het is volgens hem dan ook een goede en slimme zet van de Malawische overheid om een voet in de marihuana industrie te zetten, vooral omdat de industrie nog altijd ‘booming’ is.

Bronnen: Quartz Africa

Chart: Our World Data – CC BY-SA

Foto: Cannabis Tours – Wikimedia – CC BY 4.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.