Nederland - 20 december 2018 - Beursbrink

‘Big pharma’ maakt zijn intrede in de marihuana industrie

door STIJN

Het staat te gebeuren, grote farmabedrijven die zich op de marihuana industrie werpen omdat ze er niet om heen kunnen dat marihuana er is om te blijven en een belangrijk deel uit te maken van de gezondheidszorg. Het Canadese Tilray kondigde gisteren aan dat ze een overeenkomst hebben getekend met een divisie van Novartis.

Sandoz, een divisie van het grote Zwitserse Novartis, heeft een overeenkomst met het Canadese Tilray om medicinale marihuana te verkopen in landen waar het legaal is. Dit is vermoedelijk de eerste keer dat een groot farmabedrijf voet zet in de marihuana industrie.

Geloofwaardigheid

Brendan Kennedy, CEO van Tilray, is zeer tevreden met de overeenkomst en ziet dit als een belangrijke stap voorwaarts voor zijn bedrijf en de gehele marihuana industrie. Producten die verkocht worden met het Sandoz/Novartis label er op winnen aan geloofwaardigheid.

It just made sense for us to reach an agreement with a company like Sandoz, which is known for its focus on patients, its reliable supply chain, a well-established sales force and a global distribution network.

Op deze manier zal ook de hele marihuana industrie nog meer serieus genomen worden en er uiteindelijk voor zal zorgen dat de globale legalisering van medicinale marihuana versneld zal worden. De overeenkomst tussen beide bedrijven stellen hen in staat Tilray’s producten wereldwijd te verkopen, nieuwe producten te ontwikkelen en nieuwe studies uit te voeren.

In de overeenkomst ligt ook vast dat beide bedrijven uitsluitend met elkaar mogen werken, dus Tilray mag geen andere samenwerking aangaan met een ander farmabedrijf en Sandoz mag niet in zee gaan met een ander marihuanabedrijf.  Kennedy liet ook weten dat hun focus ook recreatieve marihuana niet zal verwateren door deze deal.

Bronnen: The Scientist

Foto: Dennis Engelen – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel