Americas - 18 november 2019 - Beursbrink

Toch recordregen op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag dichtbij huis gebleven maar wist wel nieuwe records neer te zetten. De S&P 500 en Nasdaq sloten licht boven hun recordstanden van vrijdag, op respectievelijk 3.122,03 en 8.549,94 punten. De Dow Jones index wist 0,1 procent te stijgen en vestigde zich daarmee steviger boven de 28.000 punten, op 28.036,22 punten.

De stemming was wel terughoudend, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Dit was met name te wijten aan de berichten dat China pessimistisch zou zijn over een handelsdeal met de Verenigde Staten. Dat terwijl de twee landen dit weekend nog een constructief telefoongesprek hadden.

De VS hebben maandag wel een ontheffing verlengd waarmee Amerikaanse bedrijven voorlopig zaken kunnen blijven doen met de Chinese techreus Huawei Technologies. De verlenging geldt voor 90 dagen.

In mei zette Amerika Huawei op een zwarte lijst waardoor het Chinese bedrijf zonder toestemming geen zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Dit leverde echter problemen op voor telecombedrijven die vooral actief zijn in landelijke gebieden in de VS en bedrijven die veel verkopen aan Huawei.

Het verlengen van de ontheffing zou door China kunnen worden opgevat als een gebaar van goede wil van de VS in de handelsbesprekingen, omdat Beijing wil dat Washington de sancties op Huawei opheft.

Op macro-economisch vlak was het rustig. Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers bleef in november nagenoeg stabiel.

Later in de week verschijnen de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, hoewel die na de verklaring van voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaans Congres vorige week, naar verwachting weinig nieuws bevatten.

Powell is maandag op bezoek geweest op het Witte Huis om te praten met president Donald Trump over de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van de centrale bank.

Trump, die vaak kritiek uit op de Fed en zijn voorzitter, sprak van een hartelijk gesprek. In een verklaring zei de Fed dat Powell tegenover de president geen verwachtingen ten aanzien van het monetaire beleid heeft uitgesproken en heeft benadrukt dat het beleidspad volledig afhankelijk is van de inkomende macro-economische data, die van invloed kunnen zijn op de economische vooruitzichten. Dit zei Powell vorige week ook al voor het Congres.

De euro/dollar noteerde maandagavond 0,2 procent hoger op 1,1075.

De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 57,05 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,67 dollar of 1,2 procent minder waard.

Bedrijfsnieuws

HP Inc. heeft het overnamevoorstel van Xerox verworpen. In een brief aan de CEO van Xerox liet het bestuur van HP weten unaniem tot de conclusie gekomen te zijn dat het bod HP “significant” onderwaardeert en niet in het belang van de aandeelhouders van het bedrijf is. HP verloor 0,8 procent, terwijl Xerox 1,0 procent steeg.

Boeing daalde 0,6 procent, ondanks de aankondiging dat SunExpress zijn optie heeft uitgeoefend om 10 extra 737 MAX 8 vliegtuigen te bestellen, met een waarde van 1,2 miljard dollar.

Ford Motor verloor 0,1 procent, nadat de automaker zondag zijn ‘Mustang Mach E’ aankondigde, zijn eerste volledige elektrische SUV.

T-Mobile US heeft Mike Sievert benoemd tot nieuwe CEO. Sievert treedt per 1 mei 2020 aan en vervangt John Legere, wiens contract afloopt op 30 april 2020. Het aandeel steeg 0,2 procent.

NVIDIA steeg 4,0 procent, nadat het aandeel eind vorige week nog onder druk stond na het vrijgeven van de kwartaalcijfers.

WeWork zal mogelijk een derde van zijn personeel ontslaan, zo meldden bronnen aan de New York Times. Via deze weg moet het bedrijf dat bedrijfsruimtes verhuurt in rustiger financieel vaarwater komen. Onlangs mislukte een geplande beursgang.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.