Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 25 december 2018 - Beursbrink

Thailand legaliseert medicinale marihuana

door STIJN

Een verrassende doorbraak voor marihuana, het strenge Thailand heeft dinsdag het gebruik van medicinale marihuana goedgekeurd. Dit is een heel belangrijke beslissing van het Thaise parlement vermits het land een zeer streng drugbeleid hanteert.

Als je in Thailand gepakt wordt met drugs, staat er een zware straf op je te wachten. In het ergste geval krijg je de doodstraf. Dit om even een beeld te schetsen over het drugbeleid in Thailand en waarom het zo verrassend is dat ze afgelopen dinsdag medicinale marihuana hebben gelegaliseerd.

Maar de geschiedenis vertelt een ander verhaal, het land is niet altijd zo streng geweest. Tot de jaren dertig werd marihuana gebruikt om pijn en vermoeidheid te verlichten. Maar gaandeweg werd het drugbeleid strenger en strenger. De Narcotic Act van 1979, een wet die het zo streng maakt voor drug in Thailand, diende dus gewijzigd te worden ten voordele van medicinale marihuana.

This is a New Year’s gift from the National Legislative Assembly to the government and the Thai people.

Regio

Terwijl marihuana in landen zoals Colombia, Canada en de Verenigde Staten van Amerika gedeeltelijk of zelfs volledige legaal is, blijft de drug illegaal en taboe in Zuid-Oost Azië. In deze regio heersen er nog altijd zeer strenge straffen voor het gebruik ervan, op eender welke manier.

Dat Thailand zijn drugbeleid wijzigt, kan een invloed hebben op de rest van de regio. Het probleem met de legalisering nu, is dat er veel buitenlandse investeerders de markt proberen binnen te dringen en te domineren. Dat maakt het voor de Thaise bevolking en onderzoekers lastiger om toegang te krijgen tot marihuana medicijnen en extracten.

We’re going to demand that the government revoke all these requests before the law takes effect

Hoewel het misschien ‘wishfull thinking’ is, hopen voorstanders dat de weg nu wordt vrijgemaakt voor de legalisering van marihuana voor recreatief gebruik in Thailand. Dit lijkt echter nog niet snel te gebeuren omdat medicinale marihuana een heel ander doel heeft dan het recreatief gebruik.

Bronnen: CNBC

Foto: Max Pixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel