Nederland - 28 augustus 2018 - Beursbrink

1 op 7 Amerikanen gebruikt marihuana

door STIJN

Volgens een onderzoek blijkt dat 14 procent van de Amerikanen marihuana heeft gebruikt vorig jaar. De manier waarop ze het gebruiken varieert, maar het merendeel werd gerookt. Naar verwachting zal het aantal consumenten gaan toenemen naarmate marihuana meer geaccepteerd wordt.

Annals of Internal Medicine heeft het cannabisgebruik van de Amerikanen onderzocht. Daaruit blijkt dat 1 op de 7 Amerikanen marihuana consumeren op verschillende manieren. Het wordt gerookt, gegeten, gedronken en zelfs gevapet. De reden waarom ze dit onderzoek hebben gevoerd, is omdat er geen nationale gegevens zijn omtrent het gebruik van marihuana in de Verenigde Staten ondanks legalisatie van recreatieve marihuana in sommige staten en de ontwikkeling van een miljardenindustrie.

Onderzoek

Er werden 9.000 volwassenen ondervraagd om te bepalen hoeveel volwassenen marihuana hebben gebruikt in 2017 en hoe ze het hebben gebruikt. 14,6 procent reageerde positief waarvan 8,7 procent van de ondervraagden zelfs cannabis had gebruikt in de afgelopen dertig dagen.

Men maakte ook een onderscheid tussen de verschillende staten. In staten waar recreatief gebruik van marihuana legaal is, was de consumptie het hoogst, namelijk 20 procent. Vergeleken met 14,1 procent in staten waar medicinaal gebruik legaal en 12 procent in staten waar het illegaal is.

Het roken van marihuana (12,9%) was de meest voorkomende vorm van gebruik, gevolgd door eetwaren (6%), vapen (4,7%), concentraten (1,9%) en topicals (0,8%). De meest gebruikte vormen van eetwaren waarin marihuana is verwerkt, zijn gebakken koekjes/gebak en snoep.

Ook de leeftijd speelt een rol, volwassenen tussen de 18 en 34 jaar namen het grootste deel voor hun rekening. Het onderzoek wijst uit dat, naarmate men ouder wordt, men minder marihuana consumeert. Evenals geslacht, zo blijkt dat meer mannen dan vrouwen marihuana consumeren.

Bronnen: Healio, Reuters

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.