Nederland - 3 september 2018 - Aandelen

Grote investeerders houden marihuana markt in de gaten

door STIJN

Toen de eerste Amerikaanse staten marihuana legaliseerden, werden de aandelenmarkten overspoeld met penny-stock aandelen en waren het voornamelijk kleine beleggers die probeerden op korte termijn veel geld te verdienen. Op vijf jaar tijd is er veel veranderd, marihuana aandelen zijn uitgegroeid tot volwaardige aandelen en de beleggers zijn allesbehalve klein.

Toen de legale marihuana markt werd opgestart doordat enkele Amerikaanse staten het goedje legaliseerden, heerste er veel scepsis. Er waren namelijk veel ‘weed-driven penny-stock scams’ maar naarmate de industrie uitbreidde, verdween ook de twijfel en groeide de geloofwaardigheid.

De weg die marihuana heeft afgelegd is ongezien, van kleine beleggers en penny-stocks naar grote investeerders en volwaardige beursgenoteerde bedrijven. De trend van de grote investeerders wint aan momentum, het grote geld vindt steeds meer en gemakkelijker de weg naar marihuana.

This year has been an entire sea change in institutional attention, predicting the rate of change will continue to increase.

Ben Kovler, CEO van het Amerikaanse Green Thumb, kan dit bevestigen. Het jaar 2018 is tot nu toe belangrijk geweest voor de marihuana industrie dankzij grote partnerschappen tussen marihuana bedrijven en drankgiganten. De eerste dominosteen lijkt gevallen te zijn, in de positieve zin.

Hausse

Verschillende aandelen zagen de afgelopen weken een bijzonder positief koersverloop dankzij de partnerschappen die werden afgesloten. Dat is duidelijk te zien aan de grafiek van één van de bekendste marihuana ETF’s, namelijk de Horizons Medical Marijuana Life Sciences (HMMJ).

Toch worden er ook waarschuwingen de wereld ingestuurd. Analisten beweren dat er sprake is van overwaardering en oververhitting. Het is aan beleggers om voorzichtig te handelen, maar het kan niet ontkend worden dat marihuana een ‘hot topic’ is en voorlopig niet te stoppen lijkt.

Bronnen: NYPost

Foto: Libreshot

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.