Americas - 21 oktober 2019 - Aandelen

S&P weer boven 3.000 punten

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen, hoewel Boeing de stijging van de Dow Jones index wel in toom hield.

De Dow Jones won uiteindelijk 0,2 procent op 26.827,47 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,7 procent hoger sloot op 3.006,72 punten en de Nasdaq index zelfs 0,9 procent steeg naar 8.162,99 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten vertrouwen te hebben in een handelsdeal met China.

Maandag zei de president tijdens een kabinetsbijeenkomst in het Witte Huis dat “de deal met China heel goed verloopt. Ze moeten een deal sluiten omdat hun aanvoerketen opdroogt”.

Dit weekend liet ook China zich al positief uit over de gesprekken met Washington. “China en de VS hebben substantiële vooruitgang geboekt op veel terreinen, en hebben een belangrijke basis gelegd voor een eerste-fase-overeenkomst”, zei vicepremier Liu He volgens persbureau Bloomberg.

Verder was het een relatief rustige dag, met weinig richtinggevend nieuws op de agenda. Later in de week belooft het drukker te worden, zowel macro-economisch als op bedrijfsfront.

De kans op een harde Brexit lijkt kleiner, nu de Britse premier Boris Johnson dit weekend gedwongen werd in Brussel om uitstel te vragen, hetgeen hij overigens met veel tegenzin deed.

De euro/dollar noteerde op 1,1149. Een vat West Texas Intermediate olie daalde 0,9 procent in waarde tot 53,31 dollar.

“Kijkend naar de verlaagde groeiverwachtingen voor de wereldeconomie in 2020 door het Internationaal Energie Agentschap, denken we dat de herziene raming voor de vraag naar olie in 2020 niet langer voldoende is om de verwachte groei van het olie-aanbod in 2020 te overstijgen”, aldus analisten van CFRA. Zij houden voor volgend jaar rekening met een olieprijs van ongeveer 55 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs verschenen reeds de kwartaalcijfers van oliedienstverlener Halliburton. De omzet bleek onder verwachting, terwijl de winst redelijk in lijn met de verwachtingen was. In het derde kwartaal had het bedrijf het vooral moeilijk in thuismarkt Noord-Amerika. Internationaal ging het beter en voorspelt Halliburton ook in de rest van het jaar omzetgroei. Beleggers leken opgelucht en het aandeel won 6,4 procent.

Het aandeel Boeing stond vrijdag al behoorlijk onder druk en daalde maandag ook. Berichten dat de vliegtuigbouwer luchtvaartautoriteit FAA mogelijk heeft misleid met betrekking tot de veiligheid van het 737 MAX toestel, waren de oorzaak. Het aandeel daalde maandag 3,8 procent.

Farmabedrijven als McKesson en Teva Pharmaceutical stonden maandag in de belangstelling in verband met de opioïdencrisis in de VS. Aandelen McKesson daalden 3,2 procent en die van Teva stegen maar liefst 8,7 procent. Teva kwam dan ook tot een schikking die honderden miljoenen dollars zal kosten en de farmaceut verplicht om voor miljarden dollars aan medicijnen te leveren aan de aan pijnstillers verslaafd geraakte patiënten.

Pfizer en Opko Health kondigden vanmiddag positieve resultaten aan van een onderzoeksstudie waarin een behandeling met groeihormonen is getest. Opko won 1,7 procent en Pfizer handelde vlak.

Coty zag de beurswaarde 13,4 procent stijgen, na de bekendmaking dat de fabrikant van schoonheidsproducten overweegt om bepaalde activiteiten af te stoten, waaronder de merken Wella en Clairol.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.