Nederland - 11 november 2019 - Beursbrink

Trump ontkracht ‘rollback’, olie daalt

door STIJN

De olieprijzen zijn maandag een beetje gedaald omdat Amerikaans president Donald Trump de Chinese geruchten over het terugdraaien van de importheffingen de kop heeft ingedrukt. Vorige week leek de situatie tussen beide landen nog goed te zitten, maar Trump ontkracht dat de importheffingen zullen worden teruggedraaid.

Brent crude ging met 87 cent naar beneden en sloot de handelsdag af aan 61,94 dollar per vat. Een vat WTI olie daalde met 88 cent naar 56,46 dollar per vat. De daling komt er nadat president Donald Trump de geruchten over de ‘rollback’ van de importheffingen heeft ontkracht.

Toen de geruchten werden verspreid vanuit China, reageerden beleggers en investeerders uiteraard heel enthousiast. Een ‘rollback’ zou betekenen dat de Verenigde Staten van Amerika en China terug op het goede pad zijn om een oplossing te vinden voor de handelsoorlog. Maar nu blijkt dat er geen sprake is van een ‘rollback’, reageren beleggers en investeerders eerder teleurgesteld.

Handelsoorlog

De handelsoorlog duurt nu al 16 maanden en heeft een zeer grote impact op de wereldeconomie en de financiële markten. De groei van de wereldeconomie komt steeds meer in gevaar en dat betekent dus ook dat de vraag naar olie aan het dalen is. Het terugdraaien van de importheffingen zou de wereldeconomie een ‘boost’ kunnen geven waardoor olie terug wat aantrekkelijker wordt.

Om de prijzen op de oliemarkt te stabiliseren, heeft de OPEC reeds maatregelen genomen om de productie terug te schroeven. Deze inspanningen zijn echter niet voldoende en men was eigenlijk van plan om nog minder te produceren, maar volgens de secretaris-generaal van de OPEC zijn de vooruitzichten voor olie in 2020 beter dan verwacht en dus nemen ze geen extra maatregelen.

Bronnen: ET Markets

Foto: Skeeze – Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.