VIP ACTIE

Word een VIP!
Energy - 14 mei 2020 - Beursbrink

Schroders ziet goede kansen voor goud

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor de goudprijs zijn, ondanks een afnemende welvaart, in de afgelopen 20 jaar niet zo gunstig geweest. Dit is de boodschap van vermogensbeheerder Schröders in een rapport over de ontwikkeling van de goudprijs.

Schröders rekent voor dat de mondiale vraag naar goud in 2019 voor 53 procent werd bepaald door die vanuit de juwelenindustrie en de techsector. Volgens Schröders worden beide sectoren sterk bepaald door de cycli in de economie.

De vermogensbeheerder betoogde dat een lagere welvaart ook een significant effect voor de lange termijn op die vraag heeft, die ook al wordt gesignaleerd.

Daar staat wel tegenover dat de overtuiging bij Schröders bestaat dat een stijgende vraag vanuit beleggers de welvaartsdaling ruimschoots zal overtreffen en illustreerde dit aan de hand van de stijging van de prijs voor goud door een hogere vraag van beleggers tijdens de financiële crisis, terwijl juweliers juist minder vraag naar goud hadden.

Daar komt nog bij dat Schröders er rekening mee houdt dat centrale banken ter bescherming van hun balansen meer goudaankopen zullen verrichten.

In tegenstelling tot de financiële crisis houdt de manager er nu wel rekening mee dat er met de steunmaatregelen van centrale banken ditmaal wel inflatoire effecten zichtbaar worden.

In combinatie met lagere markten en lagere effectieve rendementen zou dit de prijs van goud moeten opdrijven, verwacht fondsbeheerder James Luke. Een sterke dollar kan daarbij nog voor een belemmering zorgen, samen met minder vraag vanuit juweliers, maar dat effect wordt naar verwachting teniet gedaan door de reputatie als veilige haven die goud heeft.

Volgens Schröders is het vooruitzicht voor goud de afgelopen 20 jaar nog niet zo gunstig geweest. Luke stelde dat de stimuleringsmaatregelen een hogere inflatie veroorzaakt dan destijds tijdens de financiële crisis en dat goud daar van gaat profiteren.

Een troy ounce goud kostte donderdag 1.717 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.