Nederland - 25 augustus 2020
door STIJN

Stijging goudprijs houdt halt

Na een sterke stijging tot ruim boven de 2.000 dollar, is goud even teruggezakt. Momenteel noteert het edelmetaal rond de 1.935 dollar. Goud is nu al enkele dagen op rij van zijn waarde aan het verliezen maar dat is niet erg. De daling maakt het edelmetaal opnieuw aantrekkelijk om in te stappen vermits beleggers en investeerders op zoek zijn naar deze dipjes. 

De goudprijs zit eventjes in mindere periode, zoals de grafiek van het edelmetaal ons toont. Kan ook haast niet anders na zo een sterke periode op zo een korte tijd. Aan 1.935 dollar per ounce mogen beleggers en investeerders nog niet klagen. Sinds 7 augustus werd de daling ingezet met een lichte stijging vorige week maar bij het aantikken van de 2.000 dollar, ging de prijs terug naar 1.935 dollar.

Factoren

Moeten beleggers zich zorgen maken voor een verdere daling? Analisten beweren van niet want COVID-19 blijft voor onrust zorgen en de spanningen tussen de Verenigde Staten van Amerika en China zijn nog lang niet van de baan. Daarenboven zijn beleggers op zoek naar rendement. Het feit dat goud nu aan het dippen is en verschillende beursindex (bv. de S&P 500) torenhoog noteren, maakt het edelmetaal alleen maar aantrekkelijker.

Stel nog dat de Verenigde Staten een vaccin vinden tegen COVID-19, dan zijn er nog een hele hoop landen die zullen moeten blijven opboksen tegen het virus. Het feit dat de tweede besmettingsgolf in veel landen nog altijd blijft toenemen, speelt alleen maar in het voordeel van goud.

Daarenboven is de consensus onder marktkenners en analisten nog altijd dat goud zal blijven stijgen de komende maanden, uiteraard met de nodige correcties. Ze wijken (nog) niet van hun koersdoel van 2.500 en 3.000 dollar en blijven benadrukken dat goud een slimme investering is.

Bronnen: FXStreet

Foto: Michael Steinberg – Pexels

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.