Nederland - 8 mei 2023 - China
door STIJN

China blijft massaal goud kopen

China is nu al zes maanden op rij goud aan het kopen. In april kosten ze voor 8,09 ton aan goud waardoor hun totale voorraad is toegenomen tot 2.076 ton. Ze volgen hiermee de trend van centrale banken wereldwijd die ook massaal goud kopen gezien de twijfelachtige vooruitzichten van de wereldeconomie. Goud is en blijft een ‘safe haven’ in tijden van onzekerheid.

De vooruitzichten van de wereldeconomie zijn troebel en dat is merkbaar aan het aantal goud dat landen aan het kopen zijn. Tal van centrale banken kiezen het zekere voor het onzekere en dikken hun goudvoorraden aan. Ook China is volop bezig en is nu al zes maanden op rij goud aan het kopen.

728x90

In april kochten ze 8,09 ton, aldus gegevens van de State Administration of Foreign Exchange. Hierdoor neemt hun totale goudvoorraad toe tot 2.076 ton. De afgelopen zes maanden kochten ze maar liefst 128 ton goud aan.

Volume

Centrale banken hebben het afgelopen jaar grote hoeveelheden goud gekocht om activa te diversifiëren en om reserves te beschermen tegen de impact van een zwakkere dollar en hardnekkige inflatie. De volumes bevinden zich volgens de World Gold Council nog steeds op historisch hoge niveaus. Singapore, China en Turkije behoorden tot de grootste afnemers.

De grote honger naar het gele edelmetaal heeft ervoor gezorgd dat de goudprijs de afgelopen maanden sterk is gestegen. Goud noteert sinds begin dit jaar 12 procent hoger en tikte enkele dagen geleden 2050 dollar per troy ounce aan. Marktkenners verwachten dat de goudprijs zal blijven stijgen door de geopolitieke druk, de oorlog in Oekraïne en de bankencrisis.

Bronnen: Bloomberg News – Yahoo Finance

Foto: Bullion Vault – FlickrCC BY-ND 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.