VIP ACTIE

Word een VIP!
Azie - 6 november 2019 - Aandelen

Saoedi’s willen olieprijs opdrijven voor beursgang Aramco

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Saoedi Arabië zal in aanloop naar de grote beursgang van zijn staatsoliebedrijf Aramco de mondiale olieproductie verder terugdringen door druk te zetten op leden van het OPEC-kartel van olie-exporterende landen die achterblijven bij de doelstellingen.

Zo wil de leidende olieproducent de olieprijs opdrijven en potentiële beleggers in Aramco eraan herinneren aan de aanzienlijke invloed die Saoedi-Arabië heeft binnen OPEC, zeggen personen die bekend zijn met de plannen. Nigeria heeft beloofd om zich beter te houden aan de afgesproken beperkingen en zal andere Afrikaanse olielanden aansporen om dat voorbeeld te volgen, zeggen de bronnen.

Saudi Arabian Oil Company, in de wandelgang Aramco genaamd, onthulde deze week plannen voor een beursgang op de Saoedische aandelenbeurs op 11 december. Een week eerder, op 5 december, vergaderen de 13 OPEC-ministers met een coalitie van 10 andere landen aangevoerd door Rusland in Wenen.

“Ze zullen onder enorme druk staan om de prijzen te laten stijgen vlak voor de beursgang”, zei een Saoedische olie-adviseur. De groei-aannames en verwachte dividenden van Aramco zijn gebaseerd op een olieprijs rond 65 dollar per vat, volgens een document dat een van de begeleidende banken heeft opgesteld voor potentiële beleggers, en dat werd ingezien door The Wall Street Journal. Momenteel schommelt de olieprijs van Brent-olie rond 63 dollar per vat, na een daling van 12 procent in het afgelopen half jaar door de stijgende Amerikaanse productie van schalie-olie.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones and Company 2019. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.