Nederland - 9 februari 2022 - Beursbrink

‘Olie naar 120 dollar als Rusland Oekraïne binnenvalt’

door STIJN

De olieprijzen zitten in een ongeziene stijgende trend waarbij de 100 dollar per vat zeer dichbij komt. Maar daar hoeft het niet te stoppen. Mocht Rusland Oekraïne binnenvallen de komende weken/maanden, dan is er een zekerheid dat de olieprijzen naar 120 dollar zullen stijgen. Dat is alleszins hetgeen veteraaninvesteerder David Roche beweert. 

Consumenten hopen maar beter niet dat Rusland Oekraïne binnenvalt. Volgens veteraanbelegger David Roche zou dat een garantie zijn voor nog hogere olieprijzen. Tegenwoordig zweven de prijzen rond de 90 dollar per vat. Mocht Rusland effectief overgaan tot actie, dan is Roche er zeker van dat de olieprijzen zullen stijgen naar 120 dollar per vat. En dat zal te merken zijn aan de pomp.

Moskou heeft tot nu toe ontkend om Oekraïne te willen binnenvallen. Toch wijzen satelietbeelden er op dat Rusland zijn troepen aan de grens met Oekraïne aan het uitbreiden is. Ondertussen zijn er 130.000 Russische soldaten, tanks, raketten, etc… gemobiliseerd richting de grenzen.

120 dollar

David Roche verwacht dat, indien Rusland toch kiest voor een agressieve aanpak, er allerlei sancties zullen komen van het Westen. Dit zou volgens hem ervoor zorgen dat de olie en gastoevoer wereldwijd een knauw zal krijgen en dat de 120 dollar gemakkelijk bereikt zal worden.

I think if there was an invasion of Ukraine and there were to be sanctions which impeded either Russia’s access to foreign exchange mechanisms, messaging systems and so on, or which prevented them from exporting their commodities, either oil or gas or coal, I think at that point in time you would most certainly see oil prices at $120 [a barrel].

De vraag is nog maar of Poetin werkelijk van plan is om oorlog te voeren, of dat dit eerder een sterk staaltje blufpoker is. De nervositeit is in ieder geval merkbaar op de oliemarkt. Prijzen noteren momenteel op een niveau dat we niet meer hebben gezien sinds het jaar 2014.

Bronnen: Chloe Taylor – CNBC

Foto: Dezalb – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.