VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 18 september 2019 - Beursbrink

Aramco belooft spoedig herstel, olieprijzen dalen

door STIJN

De drone-aanval op de productiefaciliteiten van Aramco brengt heel wat teweeg op de oliemarkt. De afgelopen dagen gingen de olieprijzen fors hoger vermits het Saoedische Aramco de helft van zijn olieproductie moet stilleggen. Maar de schade lijkt snel hersteld te kunnen worden volgens het productiebedrijf. Dit nieuws deed de prijzen op de oliemarkt opnieuw flink dalen.

Na de drone-aanval op het Saoedische Aramco gingen de olieprijzen fors omhoog, het was zelfs de grootste stijging in jaren. Beleggers handelden massaal op het nieuws dat het staatsoliebedrijf zijn productie moet halveren wegens de opgelopen schade. Er zouden maar liefst 5,7 miljoen vaten per dag wegvallen en het land zou beroep moeten doen op hun grote olievoorraden.

Het enthousiasme bij beleggers voor hogere olieprijzen werd woensdag echter getemperd nadat Aramco liet weten dat de schade vrij snel hersteld zou kunnen worden. Eén van de hoofdcomplexen is momenteel al voor 41 procent heropgestart, en dat slechts enkele dagen na de drone-aanval.

Herstel

Minister van Energie Prince Abdulaziz beweert dat ze tegen het einde van de maand opnieuw 11 miljoen vaten per dag zullen produceren, dat cijfer willen ze zelfs opkrikken naar 12 miljoen vaten per dag in november. De oil crude futures gingen alvast met 6,5 procent naar beneden.

Ook in de Verenigde Staten van Amerika verwachten ze niet dat ze hun voorraden zullen moeten aanspreken. Volgens Donald Trump is er geen reden tot overhaaste acties vermits er ‘genoeg olie in de wereld is’. Daarenboven zijn de olieprijzen niet zo hard gestegen, aldus Donald Trump.

Daarenboven gaat het staatsoliebedrijf Aramco inactieve olievelden heropstarten (die deel uitmaken van hun reservecapaciteit) ter vervanging van hun verloren productie. Saoedi-Arabië gaat hun klanten ook vragen om verschillende andere soorten ruwe olie te accepteren.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Satya Prem – Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.