Nederland - 21 april 2018 - Beursbrink
door STIJN

U.S. senator Chuck Schumer wil marihuana op federaal niveau decriminaliseren

Senator Chuck Schumer heeft een wetsvoorstel gedaan om marihuana op federaal niveau te decriminaliseren. Het mag snel gaan voor de democraat want hij is van plan om het wetsvoorstel volgende week al in te dienen. 

Amerikaans senator Schumer is een soort van held voor cannabis rokers en de marihuana industrie in de Verenigde Staten van Amerika. Hij heeft een voorstel gedaan om marihuana op federaal niveau te decriminaliseren. Tijdens een interview met Vice zei hij dat het gebruik van marihuana onschadelijk is, dus waarom zou het als ‘crimineel’ moeten worden bestempeld?

Ultimately, it’s the right thing to do. Freedom. If smoking marijuana doesn’t hurt anybody else, why shouldn’t we allow people to do it and not make it criminal

Decriminaliseren

Het wetsvoorstel van Schumer zou marihuana schrappen uit de lijst met gereguleerde stoffen van de Drug Enforcement Administration (DEA) en zou het aan de Amerikaanse staten overlaten om te beslissen hoe ze het middel moeten reguleren. Senator Schumer wil er snel werk van maken en gaat, indien mogelijk, het wetsvoorstel volgende week al indienen ter goedkeuring van de Senaat.

Chuck Schumer zijn voorstel om marihuana te decriminaliseren zal zeker en vast gehoord worden bij de oppositie vermits hij een belangrijke rol vervult bij de Democraten. Het is alvast een stap in de goede richting om marihuana op federaal niveau wat meer ademruimte te geven. Het is nu aan de Senaat om het voorstel te bekijken en een beslissing te nemen hieromtrent.

Het feit dat president Donald Trump zelf ook voorstander is om de regels en procedures rond marihuana te versoepelen, toont aan dat er misschien toch een bepaalde richting wordt gekozen inzake het marihuana beleid. Als ze er in slagen om de federale illegaliteit van marihuana af te schaffen, dan ziet het plaatje er opeens veel beter uit voor de industrie in de V.S.A. Hierdoor zullen er nog minder obstakels zijn waardoor de industrie kan ‘groeien en bloeien’.

Bronnen: Independent, High Times, Vice

Foto: Wikipedia

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.