Nederland - 7 februari 2018 - Marihuana
door STIJN

Komt politieke druk in Duitsland marihuana-industrie ten goede?

Is het mogelijk dat Duitsland een belangrijke stap neemt inzake de consumptie van marihuana? De druk op de Duitse politici wordt opgevoerd na een oproep van het hoofd van de Bund Deutscher Kriminalbeamter. De aanvoerder van de politie is voorstander om het gebruik van marihuana te decriminaliseren, het werkt stigmatiserend volgens hem.

Zijn naam is André Schulz, voorzitter van de Duitse federale recherchedienst. Tijdens een interview met de grootste krant van het land, de Bild-Zeitung, zei hij dat er dringend een aanpassing moet komen om de wetgeving omtrent cannabis aan te passen.

Het huidige verbod werkt criminele activiteiten in de hand volgens Schulz. De strenge houding tegenover tegen de plant werkt averechts. Hij is van mening dat het niet slim, noch doeltreffend is om te blijven vechten tegen deze drug. Het huidige rechtssysteem doet niets anders dan verbieden en onderdrukken en dat leidt tot de creatie van criminele ‘carrières’ en stigmatisatie.

Schulz pleit voor betere alternatieven waarbij mensen goed worden geïnformeerd en begeleid inzake consumptie. Op die manier kan de schade bij gebruikers beperkt worden en zal het criminele milieu inkrimpen. Hij raadt aan om de drug te legitimeren met duidelijke afspraken over de gebruikslimiet, zoals ook bij alcoholconsumptie wordt gedaan.

Legalisering

Op dit moment is het ten strengste verboden om cannabis te nuttigen. Sinds vorig jaar in maart, wordt het in een aantal gevallen wel toegestaan voor patiënten met chronische pijn of ernstige ziektes zoals multiple sclerose (MS). Op medicinaal vlak is dit dus een stap in de goede richting maar voor privégebruik moet er echter meer inspanning gedaan worden om het goedje te legaliseren.

Schulz verwacht dat niet alleen de binnenlandse druk zal worden opgevoerd om de plant te wettigen, ook vanuit de internationale gemeenschap zullen stemmen zich laten horen. Duitsland is niet het enige land dat deze discussie voert, steeds meer en meer landen opteren voor legalisering.

In het beste geval betekent dit dat de marihuanamarkt fors kan gaan uitbreiden. Hoe meer landen meegaan in het verhaal, hoe groter de industrie wordt.

Bronnen: News, Telegraph, Marijuana

Foto: Ingo Joseph – Pexels

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.