VIP ACTIE

Word een VIP!
Energy - 17 april 2020 - Aandelen

Rusland en Saoedi-Arabië bereid tot verdere maatregelen oliemarkt

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Rusland en Saoedi-Arabië zijn bereid om samen met OPEC+ indien nodig verdere maatregelen te nemen om de oliemarkt te stabiliseren. Dit meldden de ministers van energie van de twee landen donderdag in een gemeenschappelijk persbericht.

“Onze beide landen zijn vastbesloten om de overeengekomen productiebeperkingen in de komende twee jaar door te voeren en zullen de oliemarkt nauwlettend blijven volgen en zijn bereid om samen met OPEC+ en andere producenten verdere maatregelen te nemen indien nodig”, luidde de verklaring van de Saoedische minister van energie prins Abdulaziz bin Salman Al Saud en zijn Russische evenknie Alexander Novak.

De verklaring volgde na een “constructief” telefonisch overleg. De twee minister bespreken overigens regelmatig  de situatie op de oliemarkt.

De ministers meldden er tevens van overtuigd te zijn dat de partners van het oliekartel en andere producenten hun verplichtingen onder het vorige week overeengekomen akkoord zullen nakomen.

Vorige week zondag stemden oliekartel OPEC en zijn bondgenoten, waaronder Rusland, in met een historische productiebeperking van 9,7 miljoen vaten per dag met als doel de vraagdaling te pareren en de olieprijs een steun in de rug te geven. In combinatie met toezeggingen van enkele G20 landen is sprake van een productieverlaging van in totaal circa 15 miljoen vaten per dag.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.