VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 7 januari 2021

Goldman Sachs ‘bullish’ op oliemarkt ondanks strubbelingen

door STIJN

Ondanks de productiebeperkingen van de OPEC+ en de extra inspanningen van Saoedi-Arabië zullen de olieprijzen dit jaar toch nog moeite hebben om te herstellen, zo blijkt uit de rondvraag van Reuters bij een aantal analisten. Maar dat schrikt Goldman Sachs niet af, ze blijven ‘bullish’ en verwachten dat de olieprijzen dit jaar zullen blijven stijgen. Ze plakken een koersdoel van 60 tot 65 dollar op de WTI crude.

De oliemarkt heeft deze week een duwtje in de rug gekregen van de OPEC+. Er werd overeengekomen om de productieniveaus nogmaals te verlagen met Saoedi-Arabië die extra inspanningen gaat leveren. Na bekendmaking van het nieuws ging olie bijna met 5 procent de lucht in. Echter verwacht men dat de oliemarkt dit jaar problemen zal blijven ondervinden.

Men vreest dat de nieuwe COVID-varianten uit het Verenigde Koninkrijk en Zuid-Afrika het herstel van de wereldeconomie gaan bemoeilijken door nog meer lockdowns. In dit geval zouden de olieprijzen vast blijven steken op het huidige niveau. Maar Goldman Sachs is optimistisch en verwacht dat de vraag naar olie vanaf maart gaat toenemen.

Net, we believe today’s outcome will help support prices in the face of demand risks given Saudi’s commitment to balance the market. The potential for them to cut more than demand actually disappoints, (and) risks of a tighter 2Q21 balance.

65 dollar per vat

De distributie van de COVID-vaccins wereldwijd gaat volgens hen ervoor zorgen dat de strenge maatregelen zullen versoepelen de komende maanden en dat het normale leven kan terugkeren. Ze verwachten dan ook dat de olieprijs gaat stijgen naar 65 dollar per vat tegen het einde van dit jaar.

Maar die stijging zou volgens hen pas echt beginnen vanaf de tweede jaarhelft. De komende maanden zullen moeilijk blijven gezien de pandemie nog niet onder controle is en er nog altijd landen zijn die in lockdown gaan. Volgens Goldman Sachs is het dus een kwestie van tijd.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.