Americas - 28 oktober 2020 - Aandelen

Rode opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een halfuur voor de openingsbel tot 1,9 procent in het rood.

Daarmee opent de index voor de derde dag op rij lager. De index heeft sinds de piek van september al 5 procent verloren.

Onzekerheden rond het coronavirus, maar ook rond de opkomende Amerikaanse presidentsverkiezingen, hangen boven de markt.

De toename van het aantal coronabesmettingen kan strengere lockdowns in Amerika en Europa noodzakelijk maken, wat vermoedelijk een vertraging betekent voor het fragiele economische herstel.

“Een maand geleden was het verhaal in de markt dat lockdowns beperkt en gericht zouden zijn, en dus een kleinere impact zouden hebben op de economie”, aldus strateeg Hugh Gimber van JP Morgan Asset Management. Maar nu zijn belegger bezorgd dat de lockdowns omvangrijker zullen zijn, waardoor de economisch impact ook groter zal zijn dan aanvankelijk verwacht, benadrukte de strateeg.

Verder blijven beleggers ook in afwachting van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend week, terwijl er nog steeds geen akkoord is over een tweede steunpakket voor de Amerikaanse economie.

Op macro-economisch vlak bleek dat de groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten in september licht gedaald zijn. Later deze namiddag volgen de Amerikaanse olievoorraden.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 4,6 procent tot 37,77 dollar, terwijl een januari-future Brent 3,7 procent goedkoper werd op 40,05 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1725. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1781 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1809 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Er staat vandaag weer reeks bedrijfscijfers op de agenda, waaronder die van Boeing, Garmin, GSK, General Electric, MasterCard en UPS voorbeurs. Ford en Visa staan vanavond geagendeerd.

Gisterenavond kwam Microsoft met cijfers. Het technologiebedrijf heeft in het afgelopen kwartaal de verwachtingen ruim overtroffen, zowel qua omzet als winst, met groei bij de drie belangrijkste divisies dankzij een sterke vraag naar clouddiensten en computers tijdens de coronapandemie. Het aandeel opent desalniettemin vermoedelijk 2,5 procent lager. Sommige beleggers reageerden teleurgesteld op de vooruitzichten die Microsoft afgaf.

UPS heeft in het derde kwartaal flink betere resultaten geboekt. CEO Carel Tomé wees op de groei in Azië en de gestegen vraag in het midden- en kleinbedrijf als aanjagers voor de betere resultaten. Vanwege alle onzekerheden gaf UPS opnieuw geen outlook af. Het aandeel zal naar verwachting 1,4 procent bij opening prijsgeven.

General Electric heeft in ook het derde kwartaal van 2020 de resultaten stevig onder druk zien staan, maar heeft onderliggend de analistenverwachtingen overtroffen. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 5 procent hoger.

Boeing is in het derde kwartaal wederom hard getroffen door de coronacrisis, maar ook het aan de grond houden van 737 MAX deed pijn, waardoor de resultaten stevig onder druk stonden. Het aandeel zal vrijwel vlak openen.

Garmin heeft in het derde kwartaal van 2020 meer omzet en winst behaald. Voor 2020 rekent de Amerikaanse navigatiespecialist op een omzet van circa 4 miljard dollar, waarbij de divisies Auto en Aviation op de verkopen drukken. Het aandeel opent vermoedelijk 4 procent hoger.

Mastercard heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt dan verwacht, door een lagere omzet vanwege de coronacrisis, met name op het gebied van reizen. Het aandeel daalt vermoedelijk 4,8 procent bij de openingsbel.

GlaxoSmithKline heeft in het derde kwartaal de resultaten onder druk zien staan, maar wist toch meer winst te boeken dan verwacht. Het aandeel opent naar verwachting 1,6 procent lager.

Slotstanden

De S&P 500 index daalde dinsdag 0,3 procent tot 3.390,68 punten en technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.