Nederland - 30 maart 2021 - Beursbrink

Visa accepteert voortaan transacties in USD Coin

door STIJN

De kogel is door de kerk, betaalmaatschappij Visa accepteert voortaan transacties met de cryptomunt USD Coin (USDC). Dit is een stablecoin die niet volatiel is en gebruik maakt van de Ethereum-blockchain. Het houdt vast aan de waarde van de US dollar. Crypto.com is het eerste bedrijf dat dit zal testen aan de hand van hun eigen ‘Visa-branded’ betaalkaarten. 

Beleggers in digitale munten kennen de USDC ongetwijfeld. Het is een stablecoin die gebruik maakt van de Ethereum-blockchain en probeert zo goed mogelijk de waarde van de Amerikaanse dollar te behouden. Geen gekke koersschommelingen met de USD Coin en dus kan deze digitale munt perfect dienen als betaalmiddel. Dat hebben ze bij betaalmaatschappij Visa goed begrepen.

Visa gaat namelijk voortaan transacties in USDC toelaten dankzij een partnerschap met Anchorage. Dit is de eerste federaal goedgekeurde digitale activabank. Visa was waarschijnlijk al een tijdje op zoek naar een betrouwbare partner in deze sector en aangezien Anchorage onlangs goedkeuring kreeg van de Amerikaanse toezichthouders, is het partnerschap logisch.

Trend?

Crypto.com gaat als eerste dit systeem testen met hun eigen Visa-betaalkaarten. Hun klanten kunnen transacties uitvoeren in USDC zonder dat Crypto.com deze eerst moet converteren naar de Amerikaanse dollar. De betalingen kunnen rechtstreeks verzonden worden in USDC naar Visa’s Ethereum portefeuille bij Anchorage. De ontvanger wordt betaald in een valuta naar keuze.

Dit is de allereerste digitale munt waarmee Visa samenwerkt. Marktkenners verwachten dat, indien dit een succes wordt, er nog meer munten zullen worden toegevoegd aan het Visa-netwerk. Daarenboven kunnen andere betaalmaatschappijen mee op de kar springen.

Bronnen: Techcrunch

Foto: Håkan DahlströmFlickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.