VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 29 januari 2021 - Aandelen

Rode opening op Wall Street in verschiet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat vrijdag in het rood van start. Futures op de S&P 500 index en Nasdaq index noteerden rond lunchtijd 0,6 en 0,9 procent lager.

De hype-aandelen GameStop en AMC Entertainment lijken weer tientallen procenten hoger te gaan openen. Broker Robinhood laat in beperkte mate weer toe dat in deze en andere stevig geshorte aandelen weer nieuwe posities mogen worden ingenomen.

Naast de nodige bedrijfsresultaten staan er ook een serie macrocijfers op de agenda.

Voorbeurs is er nieuws over de persoonlijke inkomens en uitgaven en na de beursbel volgen nog een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago, het consumentenvertrouwen en de aanstaande woningverkopen.

De euro/dollar handelde op 1,2133. Olie werd circa een half procent duurder.

Bitcoin loopt vandaag ook flink op. Mogelijk dat een melding op Twitter van Elon Musk hiervoor zorgde.

Bedrijfsnieuws

Het coronavaccin dat Novavax ontwikkelt, heeft een werkzaamheid van 89,3 procent. Dit bleek donderdagavond uit een melding van de Amerikaanse farmaceut.

Visa behaalde in het afgelopen kwartaal een lagere winst en omzet als gevolg van de coronacrisis, maar de resultaten waren wel beter dan verwacht. Het aandeel opent vermoedelijk hoger.

Mondelez realiseerde in het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst. Voor dit jaar rekent Mondelez op een autonome omzetgroei van minimaal 3 procent. Donderdag werd ook bekend dat de Europese Commissie een mededingingsonderzoek naar de fabrikant is gestart.

Vanmiddag volgen nog cijfers van onder meer Caterpillar, Colgate en Chevron.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg donderdag 1,0 procent bij een slot van 3.787,38 punten, de Dow Jones index won ook 1,0 procent tot 30,603,36 punten en de Nasdaq ging 0,5 procent hoger bij een slot van 13.337,16 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.