Nederland - 29 mei 2021 - Beursbrink

Bitcoin-criticus stapt ‘in a big way’ in bitcoin en ether?

door STIJN

Miljardair Carl Icahn is geen onbekende in de beleggerswereld. Hij draait al jarenlang mee en wist een fortuin op te bouwen aan de hand van goede beleggingen. Hij staat er ook om bekend een grote cryptocriticus te zijn. Echter vertelde hij onlangs in een interview met Bloomberg dat hij minstens één miljard dollar in bitcoin en ether wil investeren.

Over een bocht van 180 graden gesproken. Miljardair en crypto-criticus Carl Icahn, die jarenlang vond dat gedecentraliseerde digitale munten belachelijk waren, heeft tijdens een interview met Bloomberg uit de biecht geklapt dat hij ‘in a big way’ in bitcoin en ether wil investeren.

Icahn beweert dat hij nog geen munten bezit. Maar hij liet wel verstaan dat hij voor minstens 1 miljard dollar bitcoin en ether wil kopen. Hij zou naar eigen zeggen nog onderzoek aan het doen zijn om te zien waar de opportuniteiten liggen. Hij zei ook dat alternatieve valuta aan populariteit winnen omwille van de inflatie die momenteel de financiële markten teistert.

Well, what’s the value of a dollar? The only value of the dollar is because you can use it to pay taxes. I’m looking at the whole business, and how I might get involved in it.

U-bocht

Icahn zei ook dat hij denkt dat mensen naar alternatieve valuta kijken omdat veel aandelen worden verhandeld tegen ‘belachelijke prijzen’. Hij verwees niet alleen naar de zogenaamde meme-aandelen, maar ook naar de hoge waarderingen van traditionele aandelen.

Sommige marktkenners vermoeden dat Icahn toch al zijn posities in bitcoin en ether heeft ingenomen. Men stelt zich de vraag waarom hij het anders zou aankondigen wetende dat zulk nieuws de prijzen een duwtje in de rug kan geven. Beleggers en crypto zijn in ieder geval positief dat zelfs een hevige criticus zoals Carl Icahn een bocht van 180 graden kan maken inzake crypto.

Bronnen: Bloomberg

Foto: Mathis Lesieur – PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.