Americas - 28 oktober 2019 - Beursbrink

Record voor S&P 500

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag hoger gesloten. Met een stijging van 0,6 procent bereikte de S&P 500 op een slot van 3.039,42 punten een nieuwe recordstand. De Nasdaq sloot 1,0 procent in de plus op 8.325,99 punten. Voor de Dow Jones index restte op een slot van 27.090,72 punten, een winst van 0,5 procent.

Omdat de wintertijd in de Verenigde Staten pas komend weekend ingaat, sluit Wall Street deze week een uur eerder dan normaal voor Europeanen, om 21:00 uur.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets gaan de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China de goede kant op, met positieve geluiden aan beide kanten, en dat voedde maandag het optimisme onder beleggers.

Wel maakte de Federal Communications Commission bekend dat het een aantal Amerikaanse bedrijven dat overheidssubsidies ontvangt, wil verbieden zaken te doen met de Chinese techbedrijven Huawei en ZTE. Daarover wordt in november gestemd.

Op macro-economisch vlak was het maandag rustig. De activiteitsindex van de Chicago Fed liet tussen augustus en september een krimp zien en de Amerikaanse groothandelsvoorraden zijn in dezelfde maand gedaald.

De komende dagen draait het op economisch vlak vooral om het rentebesluit van de Federal Reserve. De centrale bank zal de belangrijkste rente naar verwachting voor de derde maal dit jaar verlagen.

Die renteverlaging moet volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank worden gezien als wederom een preventieve. “De Fed denkt nou niet direct dat er een recessie op de loer ligt.”

De euro/dollar verhandelde maandagavond 0,2 procent hoger op 1,1101. Marktanalist Madden verwacht dat de dollarzwakte zeker aanhoudt tot aan het rentebesluit van de Fed op woensdag.

De olieprijs is maandag gedaald na een sterke stijging vorige week. Op een settlement van 55,81 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 1,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Tiffany & Co heeft een overnamebod ontvangen van het Franse luxe-artikelenconcern LVMH, dat de Amerikaanse juwelier aan zijn portefeuille met exclusieve merken wil toevoegen. Volgens de Wall Street Journal biedt LVMH 14,5 miljard dollar, een premie van 30 procent. Het aandeel Tiffany werd maandag 31,6 procent meer waard.

AT&T ging 4,3 procent hoger na beter dan verwachte winstcijfers in het derde kwartaal. De telecomreus presenteerde maandag ook een driejarenplan voor de aanwending van kapitaal voor schuldvermindering, aandeleninkopen en dividend.

Spotify won 16,2 procent, na een verrassende winst in het derde kwartaal, waarbij het aantal maandelijks actieve gebruikers van de muziekstreamingdienst de verwachtingen overtrof. Spotify boekte een winst van 241 miljoen euro waar analisten een verlies voorzagen.

Het in de wacht slepen van een groot cloud-contract van het Pentagon helpt het aandeel Microsoft maandag in het zadel. De beurswaarde nam met 2,5 procent toe. Concurrent Amazon sloot 0,9 procent hoger.

Het aandeel Fitbit steeg 30,4 procent. Volgens persbureau Reuters zou Alphabet, het moederbedrijf van Google, een bod hebben uitgebracht. De bronnen van Reuters zeiden dat er nog onderhandeld wordt en het niet zeker is dat het tot een deal komt.

Alphabet zelf komt maandag nabeurs met kwartaalresultaten. In aanloop won het aandeel 2,0 procent. Ook producent van vleesvervangers Beyond Meat opent nabeurs de boeken. In de reguliere handel won het aandeel 4,6 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.