Nederland - 2 april 2023 - Aandelen
door STIJN

‘Recessie is onvermijdelijk’

Bob Michelle, CIO bij JPMorgan Asset Management, heeft gewaarschuwd dat de rally op de markten een gevaar vormt voor beleggers. De stijgende koersen creëren een vals gevoel van veiligheid want volgens Michelle is een recessie onvermijdelijk gezien de ontwikkelingen op de financiële markten.

Het sentiment op de beurzen doet vermoeden dat er geen vuiltje aan de lucht is. Maar niets is minder waar volgens JPMorgan CIO Bob Michelle. Tijdens een interview met Bloomberg zei hij dat er eerst een rally zal komen op de aandelenmarkten alvorens de harde realiteit toeslaat.

Hij refereert daarmee naar de ‘Great Depression’. Toen speelde er zich ook iets bizar af op de aandelenmarkten. Voordat de Amerikaanse economie in een diep dal tuimelde, voelden beleggers en investeerders zich euforisch en stuurden ze aandelenkoersen fors hoger in een sterke rally.

“In the next quarter, we could see risk assets rally. You could have a feel-good period, and then the reality catches up. If we’ve been taught anything this month, you may see it coming, and you may not. You don’t know exactly where it’s going to hit. But once it hits, whatever you own, you own.”

Rentebeleid

Michelle verwacht dat de Federal Reserve hun rentebeleid over een andere boeg zal gooien in september en zal starten met renteverlagingen. Volgens hem zijn beleggers momenteel hun portfolio’s aan het herschikken in teken van een nakende recessie maar doen dit voorlopig zonder angst.

De CIO van JPMorgan is er van overtuigd dat een recessie onvermijdelijk is en ons zal treffen eind dit jaar.Hij beweert dat de beste investeringsstrategie is vast te houden aan obligaties van hoge kwaliteit. Hij voorspelde dat de hele rentecurve van staatsobligaties in augustus zou dalen tot slechts 3 procent.

Bronnen: Bibhu Pattnaik – Yahoo Finance

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.