Nederland - 8 juni 2022 - crypto
door RAJA SPEET

Opvallende Bitcoin statistiek: Europeanen kopen, Amerikanen verkopen

De cryptomarkt is samen met de globale financiële markten hard afgegleden in het afgelopen halfjaar. In 2022 is het er niet minder op geworden. Bitcoin staat dit jaar bijvoorbeeld op -36%. Maar als we kijken tussen verschillende continenten, zien we iets opvallends in de prestatie van Bitcoin.

De daling in crypto is vooral een gevolg van de opstelling van de Amerikaanse centrale bank. Deze heeft besloten om de rente te verhogen en liquiditeiten uit de markt te halen (het geld aanbod te laten krimpen), om zo inflatie te bestrijden.

Europeanen kopen, Amerikanen verkopen

Wanneer je de Aziatische, Amerikaanse en Europese handelsuren splitst, kom je tot een bijzondere bevinding in de cryptomarkt. Niet overal lijkt crypto te worden verkocht. Dat zien we bijvoorbeeld op de onderstaande grafiek:

In de Europese handelsuren staat Bitcoin bijvoorbeeld ruim 20% hoger in 2022, terwijl het digitale goud in de Verenigde Staten dik 20% is gedaald. Hiernaast is Bitcoin ook gedaald in de Aziatische handelsuren, alleen lang niet zo hard als in de VS. Sinds februari gaat de koers van Bitcoin in Aziatische uren zelfs zijwaarts, in plaats van een daling.

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.