Nederland - 12 september 2022 - Beursbrink

Bitcoin opnieuw boven 22.000 dollar

door STIJN

Bitcoin is opnieuw gestegen tot boven de 22.000 dollar dankzij een rally die 4 dagen lang aanhield. Een opmerkelijke beweging gezien de Federal Reserve hun inflatierapport deze week gaat publiceren en Ethereum op 15 september hun netwerk gaat upgraden. 

Op zondag bereikte bitcoin een koers van 22.341 dollar om vervolgens lichtjes te dalen. De digitale munt heeft bijna een week lang ‘hersteld’ van zijn mindere periode en lijkt ook de komende dagen verder te gaan stijgen. De timing is echter bijzonder vermits de Amerikaanse centrale bank deze week het inflatierapport gaat publiceren. Beleggers lijken optimistisch te zijn.

Bitcoin daalde woensdag tot onder de 19.000 dollar en bereikte het laagste niveau sinds de maand juni. Beleggers in crypto kijken uit naar de evolutie van de consumentenprijzen van de maand augustus vermits dit een idee geeft van welke richting de Federal Reserve zal uitgaan.

Fed en ether

Op dit moment hanteert de centrale bank een agressief rentebeleid om de inflatie af te koelen. Mochten de consumentenprijzen opnieuw zijn gestegen, dan zal het rentebeleid behouden blijven of misschien zelfs nog agressiever worden. Antoni Trenchev, medeoprichter van Nexo, benadrukt alleszins dat het een woelige week wordt voor crypto.

Crypto faces an unusual double whammy this week: U.S. inflation data and [hopefully] the long-awaited and oft-delayed Ethereum Merge. Hold your breath for a rollercoaster ride.

Ondertussen maakt het Ethereum netwerk zich op voor een forse upgrade op 15 september. De verbeteringen zouden het netwerk efficiënter, sneller en milieuvriendelijker moeten maken. Analisten en experten verwachten dat ether hierdoor meer in trek zal zijn bij beleggers en gebruikers. De kans bestaat dat ether marktaandeel van bitcoin gaat wegsnoepen.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: QuoteInspector.comFlickrCC BY-ND 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.