Nederland - 7 september 2022 - Beursbrink
door STIJN

Bitcoin daalt naar laagste niveau sinds december 2020

De populaire digitale munt bitcoin is gedaald naar het laagste niveau sinds december 2020. Op het moment van schrijven staat bitcoin aan 18.718 dollar. Dat is het gevolg van het bedrukte sentiment op de aandelenmarkten en de sterke Amerikaanse dollar. De totale waarde van de cryptomarkt daalde tot onder 1 biljoen dollar na de scherpe daling.

Het ziet er niet goed uit voor bitcoin, de digitale munt is de afgelopen uren fors gedaald tot het laagste niveau sinds december 2020. De daling trof niet enkel bitcoin, ook de rest van de cryptomarkt ging onderuit. De waarde van de totale markt is gezakt tot onder de 1 biljoen dollar.

De daling wordt veroorzaakt door de problemen op het wereldtoneel, de hoge inflatie, geopolitieke spanningen, centrale banken die de rentes verhogen en noem maar op. De aandelenmarkten en de cryptomarkt geraken hoe langer, hoe meer verbonden met elkaar en dat is duidelijk merkbaar.

The macro environment also continues to prove difficult with the dollar continuing to put in highs. This impacts all risk assets as we can see. If we see the dollar start to move back down, then we should be able to get risk assets such as bitcoin move back up again.

Bitcoin

Vijay Ayyar, vicepresident bij cryptoplatform Luno, benadrukt dat het financiële klimaat ongunstig is op dit moment. Er zijn teveel negatieve factoren die een grote impact hebben op zowel de aandelenmarkten als de cryptomarkt. De sterke Amerikaanse dollar maakt het er niet gemakkelijker op. Van zodra de USD verzwakt, is het mogelijks terug interessant om risicovolle assets te vergaren.

Bitcoin is sinds juni aan het bewegen tussen de 18.000 en 24.000 dollar. Volgens Ayyar test bitcoin vaak zijn steun en plafond, mocht de digitale munt onder de 17.500 dollar zakken, dan is er een kans dat de munt nog lager zal zakken. Daarenboven is er ook de ‘merge’ van Ethereum op 15 september, ether zou nog meer in de schijnwerper kunnen komen en marktaandeel van bitcoin wegkapen.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: David McBee

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.