Nederland - 27 september 2022 - Beursbrink
door STIJN

Bitcoin stijgt 7 procent tot boven 20.000 dollar

Bitcoin is dinsdag door de 20.000 dollar gebroken door een stijging van 7 procent ondanks het bedrukte sentiment op de markten. Beleggers en investeerders spelen vermoedelijk in op een piek van de Amerikaanse dollar die zal worden veroorzaakt door het rentebeleid van de Federal Reserve, wat gunstig is voor bitcoin. 

20.223 dollar op het moment van schrijven, dat is de koers waar bitcoin aan noteert. De digitale munt wist dinsdag momentum te verzamelen en maakte een stijging van 7 procent. Ook ether wist met 7 procent te stijgen. De kleine rally op de cryptomarkt is verrassend vermits het sentiment op de aandelenmarkten nog altijd bedrukt is. De correlatie tussen beide lijkt af te zwakken.

Maar de recente rally vaagt de onzekerheid op de cryptomarkt niet weg. Bitcoin blijft worstelen om uit de 18.000 – 22.000 dollar te geraken sinds zijn crash midden juni. Toen verloor de cryptomarkt 2 biljoen dollar in totaal. Ook deze markt ontsnapt niet aan de beslissingen van de Federal Reserve.

Dollar

Vijay Ayyar, vicepresident van Luno, zei dat de renteverhoging met 75 basispunten in de lijn der verwachtingen lag. Dit was dan ook reeds ingeprijsd in verschillende koersen op de cryptomarkt. Hij vindt het ook interessant dat aandelen dalen en digitale munten ‘herstellen’.

This was broadly in line with market expectations and hence, we’ve seen a lot of that sentiment priced in.

Ondertussen houdt men ook de evolutie van de dollar in de gaten. De munt is dit jaar reeds 18 procent in waarde gestegen ten opzichte van andere valuta’s. Een sterke dollar is slecht voor bitcoin, maar volgens Ayyar is de kans groot dat de ‘greenback’ zijn piek heeft bereikt. Indien dit effectief het geval is, zou dit kunnen betekenen dat bitcoin zijn bodem heeft bereikt.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Quoteinspector

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.