Nederland - 17 maart 2020 - Beursbrink

Op deze manier heeft COVID-19 invloed op marihuana industrie

door STIJN

COVID-19 werd op 11 maart officieel gecategoriseerd als pandemie door de World Health Organisation. Dit heeft tot nu toe zware gevolgen gehad voor de wereldeconomie en de markten. Aandelen en olie hebben rake klappen gekregen maar ook de marihuanamarkt, die overigens als in de problemen zit, krijgt het nu zwaar te verduren. 

Heeft de snelstgroeiende industrie ter wereld last van de impact van het coronavirus? Je zou denken van niet maar niets is minder waar. Ook hier kan men niet ontsnappen van de invloed die het virus heeft op de wereldeconomie en de markten. Aandelen dalen even hard hier als ergens anders.

Verstoring van de distributie

Het grootste probleem waarmee de marihuana industrie te maken heeft, is de verstoring van de distributieketen. Hoewel we vaak denken dat marihuana geteeld en verkocht wordt op nationaal niveau, zijn er toch veel logistieke paden tussen Canada, de Verenigde Staten en China.

Bijvoorbeeld, veel bedrijven rekenen op China voor de productie van ‘vaporizers’. Dus bedrijven die CBD-olie maken bestemd om te vapen, kunnen hun productie nergens kwijt omdat de toestellen niet geproduceerd kunnen worden en ook niet meer het land binnen geraken.

Minder toerisme

Een ander probleem waar mensen misschien minder snel bij stilstaan, het coronavirus legt het toerisme stil. ‘Weedtourism’ is vooral populair in de Verenigde Staten en Canada. De inkomsten die worden gegeneerd door toeristen die geld uitgeven aan legale recreatieve marihuana, tours, workshops, … is immens groot. Ook dit valt nu weg gezien het minder evident is om te reizen.

Potentiële lockdowns

Een ander gevaar zou kunnen zijn dat regio’s waar marihuanabedrijven zijn gevestigd, in lockdown gaan. Dat wil zeggen dat deze bedrijven volledig stilvallen en werknemers niet meer aan de slag mogen. Dit zou rampzalig zijn voor de bedrijfsresultaten van veel bedrijven gezien die voor het virus al niet optimaal waren. Voor sommige kleine bedrijven zou het de doodsteek kunnen zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Veronicatxoxo – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.