Nederland - 11 december 2018 - Beursbrink

Nieuw-Zeeland keurt wet goed voor medicinale marihuana

door STIJN

Er is verandering op komst in Nieuw-Zeeland. De overheid heeft namelijk een wet goedgekeurd die het mogelijk moet maken om medicinale marihuana legaal beschikbaar te maken voor patiënten die er een voorschrift voor krijgen. Ook hier zal lokaal een industrie voor worden opgestart.

Er is geen ontkomen meer aan, marihuana gaat de wereld veroveren. Medicinale marihuana wordt al in veel landen gebruikt omwille van de vele gezondheidsvoordelen en het lijst wordt telkens maar langer en langer. Nu gaat ook Nieuw-Zeeland medicinale marihuana legaliseren eind 2019.

Na een jarenlange campagne van chronisch zieke Nieuw-Zeelanders om marihuana te legaliseren, heeft de regering er eindelijk gehoord aan gegeven. Het gaat zelfs een stapje verder dan medicinale marihuana. Terminaal zieke patiënten die veel pijn hebben, krijgen zelfs de toestemming om illegale marihuana te roken omdat dit pijn verlichtend werkt.

People nearing the end of their lives should not have to worry about being arrested or imprisoned for trying to manage their pain.

Deze mensen hoeven niet te vrezen voor vervolging, aldus Minister van Gezondheid David Clarke. Er duizenden mensen zijn die op het einde van hun leven zitten en dagelijks veel pijn hebben. Clarke vindt het niet meer dan normaal om deze personen een ‘aangenaam’ einde te gunnen.

De wet om medicinale marihuana te legaliseren zou ook de weg vrijmaken voor bedrijven om marihuanaproducten te produceren die bestemd zullen zijn voor de verkoop in het binnen- en buitenland. Op deze manier zal er een nieuwe industrie worden gecreëerd in Nieuw-Zeeland.

Recreatief gebruik?

De maatregel komt er nog voor dat er een referendum zal worden gehouden over marihuana voor recreatief gebruik. Op dit moment wordt er reeds veel marihuana genuttigd door de Nieuw-Zeelanders en de politiediensten knijpen vaak een oogje dicht als het gaat over kleine dosissen.

Er is echter veel tegenstand van verschillende partijen. Ze steunen de legalisering van medicinale marihuana maar het recreatieve gebruik kan voor hen echt niet door de beugel. Het referendum zal echter veel duidelijk maken en dan is het aan de politiek om gehoor te geven aan het volk.

Bronnen: The Guardian

Foto: Maxpixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel