Nederland - 10 december 2018 - Beursbrink

Jobs in de Canadese marihuana industrie betalen beter dan de gemiddelde Canadese job

door STIJN

Nu dat marihuana volledig legaal is in Canada, heeft Statistics Canada een rapport gepubliceerd over de impact ervan op de arbeidsmarkt. Daaruit blijkt dat marihuana een positieve invloed heeft op de jobcreatie in Canada en dat deze werknemers meer verdienen dan de gemiddelde jobs.

Een interessante analyse van Statistics Canada, de komst van de marihuana industrie heeft niet alleen een goede invloed op de arbeidsmarkt in Canada, mensen die voor een cannabisbedrijf werken verdienen ook meer dan medemensen die in een andere sector zijn tewerkgesteld.

Uit het onderzoek blijkt dat cannabis-gerelateerde jobs gemiddeld 29,58 dollar per uur verdienen, dat is ongeveer 2,50 dollar meer dan het gemiddelde uurloon in Canada. Dat lijkt wellicht niet zo veel op uurbasis maar als je het per jaar berekend, komt je toch op een verschil uit van 5.304 dollar.

Werkgelegenheid

De uitbreiding van de marihuana industrie komt een beetje als een geschenk uit de hemel voor Canada. Door de immense creatie van nieuwe jobs, is de werkloosheid gedaald naar 5,6 procent. Dit is het laagste peil sinds het jaar 1976, aldus het rapport van Statistics Canada.

Binnen de marihuana industrie zijn er ook verschillende sectoren uiteraard. Het merendeel, namelijk 58 procent van de jobs, bevindt zich momenteel in de landbouwsector. De overige jobs vind je terug in de detailhandel, het onderwijs, de gezondheidszorg en dergelijke. Het aantal jobs in de afgelopen 12 maanden fors gestegen, van 7.500 naar 10.400 marihuana-gerelateerde jobs.

Er is tevens een verschil qua locatie. Zo zijn er in de provincie Ontario 5.700 marihuana-gerelateerde jobs, dat is meer dan de helft van het nationale totaal. Deze provincie bezit namelijk over de grootste concentratie van marihuanaproducenten met een licentie.

Wie dus interesse heeft in een job in de marihuana industrie, kan maar best verkassen naar Canada. Genoeg werkmogelijkheden en een uurloon dat gemiddeld hoger ligt dan andere sectoren.

Bronnen: Narcity

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel