Nederland - 3 maart 2018 - Marihuana
door STIJN

Ook deze markten ‘floreren’ door de legalisering van marihuana

In een eerder artikel kon je lezen welke markten baat hebben bij de legalisering van marihuana. Dat lijstje kan heus wat langer want de mogelijkheden voor dit natuurproduct zijn immens. Hieronder vind je overige markten die het beter doen dankzij de legalisering van marihuana.

6. Onderwijs

Geloof het of niet, maar zelfs kinderen profiteren indirect van de opbrengsten van de verkoop van legale marihuana. Toegegeven, het klinkt misschien een beetje fout en controversieel. Maar niet als je weet dat het onderwijs het beter doet dankzij hogere budgetten die ze krijgen toegewezen.

Amerikaanse staten, die marihuana legaliseren, zien uiteraard hun inkomsten aardig stijgen en dat maakt het mogelijk om extra geld te investeren in onderwijs. Zo kregen verschillende Amerikaanse scholen extra financiële steun om hun gebouwen te vernieuwen en moderniseren.

7. Aandelenmarkt

Telkens er positief nieuws komt vanuit de marihuana industrie, creëert dit een opwaartse trend op de aandelenmarkten. Meer specifiek aandelen van bedrijven die volledig of gedeeltelijk met marihuana bezig zijn. Houd er rekening mee dat bij negatief nieuws het omgekeerde waar is.

Gezien de trend van meer en meer openheid en aanvaarding van marihuana, verwachten marktkenners dat de marihuana-industrie op lange termijn alleen maar kan groeien. Een voorbeeld, toen de legale verkoop van marihuana in Californië officieel werd gemaakt, stegen de aandelen van marihuana gerelateerde bedrijven met gemiddeld 24 procent.

8. Vastgoed

Je kent dat wel, de waarde van een huis of appartement stijgt naargelang het aantal voorzieningen (scholen, winkels, etc…) die in de buurt liggen. Dankzij de legalisering van marihuana, stijgen de vastgoedprijzen van panden die in de buurt liggen van ‘pot shops’ of andere cannabiswinkels.

En dat kan aardig oplopen, zeker als zulke handelszaken als paddenstoelen uit de grond schieten. Zulk scenario doet zich voor in Denver. Daar zijn er 5 keer zoveel ‘pot shops’ dan er Starbucksen zijn. Je kan je dus voorstellen welke impact dat heeft op de vastgoedprijzen in Denver.

9. Landbouw

Dit spreekt uiteraard voor zich, marihuana komt niet zomaar uit de lucht gevallen natuurlijk. In landen en gebieden waar de plant legaal gecultiveerd mag worden, zien we een forse toename van landbouwactiviteiten. De vraag naar cannabis doet het aantal commerciële agricultuur projecten fors stijgen. Tevens is dit weer iets ‘nieuws’ en worden er nieuwe technieken en procedures ontwikkeld die evenzeer toegepast kunnen worden voor andere landbouwactiviteten.

Bronnen: High Times

Foto: StayRegular – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.