Nederland - 16 april 2018 - Marihuana
door STIJN

Online markt voor marihuana is fors gegroeid

De online markt in de V.S. voor cannabis gerelateerde producten is de laatste jaren stevig gegroeid. Dat blijkt uit een studie van het ‘American Journal of Preventive Medicine’. Het is de allereerste keer dat er een grondig onderzoek werd gedaan naar de online handel in marihuana. 

Steeds meer mensen kopen cannabis en andere gerelateerde producten online. En dat is ook vrij logisch vermits internetaankopen in het algemeen in een stijgende lijn zitten. We kopen met zen allen massaal spullen online. Het was dus slechts een kwestie van tijd dat de internethandel in marihuana zou volgen. Het evolueert richting het ‘nieuwe normaal’ om cannabis online te kopen.

Studie

Volgens de studie ‘Online Sales of Marijuana: An Unrecognized Public Health Dilemma’ gaat de toekomst van de handel in marihuana zich afspelen in de digitale wereld. De studie kon aan de hand van bepaalde zoektermen uitwijzen hoe vaak het internet wordt gebruikt om op zoek te gaan naar online marihuana shops en er effectief aankopen te doen.

Van 2005 tot 2017 hebben onderzoekers analyses gemaakt van zoekopdrachten zoals bv. ‘marijuana’ en ‘weed’, in combinatie met ‘buy’, ‘order’ en ‘shop’. De conclusie is dat op twaalf jaar tijd, op basis van deze termen uiteraard, het aantal zoekopdrachten met maar liefst 199 procent is gestegen.

De zoekopdrachten werden niet beperkt tot enkel staten waar medicinale of recreatieve marihuana legaal is. Er werd namelijk onderzoek gedaan naar zoektermen en internetaankopen in de 44 dichtstbevolkte staten. De zes minste bevolkte staten werden niet opgenomen in de studie.

En dit is dan nog maar een studie voor de Amerikaanse markt, waar recreatief gebruik van marihuana op federaal niveau absoluut illegaal is. Het is alvast een signaal dat mensen steeds bewuster worden van het feit dat cannabis er is om te blijven en normaler wordt met de tijd.

Bronnen: Marijuana Stocks, Herb

Foto: Media Modifier – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.