Nederland - 23 februari 2023 - Aandelen
door STIJN

Sterk kwartaalrapport geeft BABA vleugels

Het Chinese e-commercebedrijf Alibaba heeft zijn kwartaalrapport gepubliceerd en dat resulteerde in een sterke stijging van het aandeel. Ze verpletterden de verwachtingen van analisten met een omzet van 247,76 miljard yuan. Het netto-inkomen bedroeg 46,82 miljard yuan, 69 procent hoger dan een jaar geleden. De vooruitzichten zijn evenzeer positief.

Alibaba heeft zijn resultaten van het fiscale derde kwartaal gepubliceerd en beleggers zagen dat het goed was. Het aandeel maakte een sterke sprong gezien de verwachtingen van analisten met gemak werden overtroffen. Het e-commercebedrijf draaide een omzet van 247,76 miljard yuan, 2,58 miljard yuan meer dan analisten hadden voorspeld.

728x90

Het netto-inkomen bedroeg 46,82 miljard yuan vs. een verwachting van 34,02 miljard yuan. De sterke resultaten werden in de hand geholpen door het versoepelen van het coronabeleid. Hierdoor kon de economie heropenen waardoor de activiteiten vanaf december zijn beginnen toenemen.

Vooruitzichten

Analisten verwachten dat Alibaba de komende kwartalen opnieuw sterk zal gaan presteren. De Amerikaanse zakenkbank Morgan Stanley heeft BABA bestempeld als ’top pick’ binnen de Chinese technologiesector. Vorig jaar nam het e-commercebedrijf maatregelen om de kosten binnen het bedrijf te drukken. Dit, in combinatie met de heropening van de Chinese economie, zou een grote rol moeten gaan spelen en hun resultaten versterken.

Het bedrijf probeert ook het vertrouwen van aandeelhouders terug te winnen gezien de beursdaling. In november keurde de raad van bestuur een extra 15 miljard dollar goed als onderdeel van het bestaande inkoopprogramma van 25 miljard dollar, dat verlengd zal worden tot het einde van het fiscale jaar 2025. Het aandeel opende vandaag 6 procent hoger.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Marco VerchCCNullCC BY 2.0 DE

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.