Nederland - 1 augustus 2022 - Aandelen
door STIJN

Alibaba is bereid mee te werken om delisting te voorkomen

Het aandeel van Alibaba heeft het de afgelopen dagen zwaar gehad. Volgens de SEC riskeren ze verwijderd te worden van de Amerikaanse beurzen. Vrijdag ging het aandeel van Alibaba 11 procent onderuit. Maandag zakte het in Hongkong verder met 5 procent. De e-commercegigant heeft laten weten te willen meewerken met de Amerikaanse autoriteiten.

Het is eventjes een woelige periode voor Alibaba. De Chinese e-commercegigant heeft te horen gekregen van de SEC dat ze het risico lopen om verwijderd te worden van de Amerikaanse aandelenmarkten. Dat resulteerde in een daling van 11 procent vrijdag en een daling van 5 procent in Hongkong maandag. Alibaba heeft laten weten te willen meewerken met de autoriteiten.

Alibaba will continue to monitor market developments, comply with applicable laws and regulations and strive to maintain its listing status on both the NYSE and the Hong Kong Stock Exchange.

De Securities and Exchange Commission identificeert onder de ‘Holding Foreign Companies Accountable Act’ buitenlandse bedrijven die niet voldoen aan bepaalde voorwaarden om te mogen noteren op de Amerikaanse beurzen. Het Chinese Alibaba zou niet volledig in lijn liggen met deze voorwaarden en dus riskeren ze ‘gedelist’ te worden, aldus de SEC.

Audits

De audits voor het fiscale jaar eindigend op 31 maart 2022 konden niet volledig worden beoordeeld door de Amerikaanse Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB). Dat zou de reden zijn waarom Alibaba op de risicolijst werd toegevoegd. In geval de PCAOB een bedrijf niet drie opeenvolgende jaren kan controleren, dan krijgt de SEC toestemming om actie te ondernemen.

Vorige week zei de Chinese techgigant dat het een dubbele primaire notering in Hong Kong gaat aanvragen. De aandelen van de techgigant worden al verhandeld op de beurzen van zowel de USA als in Hongkong, maar de huidige notering in Hongkong is slechts secundair.

Bronnen: Sumanthi Bala – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.