Nederland - 26 juli 2021 - Beursbrink

Olieprijzen dalen door delta variant en noodweer in China

door STIJN

De olieprijzen hebben het moeilijk door de wereldwijde opmars van de delta variant en de verwoestende overstromingen in China. Zowel de Brent als de WTI crude begonnen de handelsweek in de min. Marktkenners en analisten verwachten meer druk op de oliemarkt de komende weken echter blijven optimistisch op lange termijn.

De oliemarkt kent geen rust de afgelopen weken. Is het niet de OPEC+ die niet overeenkomt met elkaar, dan is het heus wel iets anders. Deze keer strooit de delta variant roet in het eten, alsook het noodweer en de zware overstromingen in China. Olieprijzen daalden maandagochtend.

Het aantal besmettingen met de delta variant zit in een stijgende lijn. In de Verenigde Staten van Amerika waarschuwde Fauci zelfs dat het tempo van de stijging alarmerend is. Maar ook in Europa en in China is de delta variant aan een sterke opmars bezig ondanks de vaccins.

Avtar Sandu, grondstoffenexpert bij Phillips Futures, zei dat het harde optreden van Peking tegen het misbruik van importquota in combinatie met de impact van de hoge ruwe olieprijzen de Chinese groei van de olie-invoer tot het laagste niveau in twee decennia kunnen doen dalen.

The delta variant is still spreading and China has started to clamp down on teapots so their import growth would not be that much.

Evolutie

De verdere evolutie van de olieprijzen zal afhangen van hoe de delta variant zal worden aangepakt in de verschillende werelddelen. Ook kijken investeeders en beleggers halsstarig naar de gegevens van de Amerikaanse olievoorraden en de volgende bijeenkomst van de Federal Reserve.

Bargain hunters came in droves when Brent got below $70 and the economic demand for energy looks robust. Demand data especially from the U.S. continues to be strong and has reduced those concerns.

Howie Lee, econoom bij OCBC Bank, is echter optimistisch. Hij ziet namelijk een sterke Amerikaanse vraag naar olie en een relatief ‘krap’ aanbod. Daarenboven zijn de vooruitzichten voor de groei van de wereldeconomie robuust en zal de vraag naar olie blijven toenemen volgens hem.

Bronnen: Reuters

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.