Nederland - 14 juli 2021 - Aandelen

Opmars delta variant dreigt economisch herstel te vertragen

door STIJN

De snelle opmars van de delta variant dreigt het herstel van de wereldeconomie te vertragen. De vooruitzichten van analisten en strategen zijn/waren zeer optimistisch echter lijkt dit nu in gevaar te komen. Zowel in Frankrijk als in Spanje en Nederland zijn er reeds nieuwe maatregelen genomen om de verspreiding van de delta variant tegen te gaan.

Men vreesde er al voor, tussen de verschillende varianten van COVID-19 zit er minstens eentje die voor problemen zou zorgen. De delta variant is er zo eentje die roet in het eten gooit. Analisten en strategen hanteren voorlopig nog positieve vooruitzichten voor het herstel van de wereldeconomie, echter hebben ze er steeds minder vertrouwen in gezien het aantal besmettingen.

In Frankrijk, Nederland en Spanje zien we nu reeds de gevolgen van de delta variant. Hier worden de coronamaatregelen opnieuw strenger waardoor de economische activiteiten opnieuw zullen verminderen. Volgens een nota van Oxford Economics blijft het aantal besmettingen wereldwijd vrij laag, echter hebben 89 economieën wereldwijd meer maatregelen genomen.

Geen zorgen

Ben May, directeur bij Global Macro Research, zei dat de zorgen en twijfels omtrent deze variant terecht zijn vermits niet alle vaccins evengoed werken. Hij is er echter van overtuigd dat nieuwe en strengere maatregelen niet nodig zijn gezien de lage hospitalisatiegraad.

Nonetheless if economies reopen and allow cases to surge, the economic gains could prove illusory if Covid-related absences trigger major disruption to businesses and higher cases prompt greater voluntary social distancing.

Analisten van JPMorgan denken dat de markten in ieder geval robuust genoeg zijn om de delta variant te verteren. Ze geven vooral hun voorkeur aan ‘reopening stocks’, vooral omdat deze aandelen nog een hele weg hebben af te leggen eens de economieën hersteld zijn.

Even if the restrictions return, this might not be much of a surprise to the market, as the reopening plays have significantly lagged in the past months, in effect already discounting lower levels of mobility.

Bronnen: CNBC

Foto: Tmaximumge – PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.