Energy - 11 maart 2020 - Aandelen

Olieprijs aan twee kanten aangevallen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De oliemarkt bevindt zich vanwege de impasse tussen oliekartel OPEC en diens partners en de verspreiding van het coronavirus op onbekend terrein. Dit concludeerde marktanalist Ehsan Khoman van de Japanse MUFG  Bank.

Enerzijds wordt de vraag naar olie gedrukt door het snel verspreidende coronavirus. Anderzijds ziet de markt zich volgens de analist geconfronteerd met een stijging aan de aanbodzijde, die een ommekeer betekent in de strategie van OPEC. Waar het beleid voorheen was gericht op een hogere olieprijs, is het nu gericht op het verdedigen van marktaandeel.

Met name voor het tweede kwartaal van 2020 sluit MUFG Bank langdurige prijsdruk niet uit en kan de olieprijs onder de 30 dollar per vat komen te liggen en sporadisch zelfs onder de 25 dollar.

De olieprijs zal vermoedelijk in een vrije val blijven, totdat de OPEC+ leden de strijdbijl begraven, sommige leden de productie weer gaan inperken of de Amerikaanse schaliebedrijven vanwege hun relatief hoge kostprijs de productie verlagen of zelfs stopzetten.

De april-future voor een vat ruwe olie noteerde woensdag 3,1 procent lager op 34,04 dollar per vat.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments