Nederland - 2 november 2020 - Beursbrink

‘Olie laagste niveau sinds mei’

door STIJN

De nieuwe lockdowns in de Europese Unie doen de olieprijzen dalen naar hun laagste niveau sinds de maand mei. De neerwaartse druk blijft de oliemarkt in zijn greep houden gezien de wereldeconomie op deze manier maar moeilijk kan herstellen. Op maandag 2 november in de ochtend daalden de Brent en WTI crude gemiddeld met 6 procent.

Het blijft maar rommelen op de oliemarkt en de reden hiervoor heeft te maken met een stijging van het aantal coronabesmettingen in Europa. Ter preventie van de verspreiding van het virus hebben verschillende lidstaten besloten om opnieuw in lockdown te gaan. Het gevolg is een zware daling van de olieprijzen. WTI en Brent gingen maandagochtend met 6 procent onderuit.

Stephen Innes, hoofdstrateeg bij Axi, vermoedt dat beleggers en investeerders in olie de Europese vraag naar olie overschat hebben. En dat ze te optimistisch waren over de maatregelen die de Europese overheden zouden nemen. Een nieuwe lockdown hadden ze precies niet verwacht.

Traders had priced the initial downward adjustments to European road fuel demand. I suspect their initial Eurozone 2nd wave forecast was too optimistic after France intensified the lockdown measure, forcing analysts to quickly downgrade their Q4 economic outlooks, which likely intensified the selling pressure.

Vooruitzichten

Het is ook koffiedik kijken hoe het winterseizoen er zal uit zien. Bij een extreem koude winter zal de vraag naar olie gaan toenemen. Als het wederom een zachte winter gaat worden, dan zal dit geen hulp zijn voor de olieprijzen. Daarenboven zullen mensen zich vermoedelijk minder gaan verplaatsen door COVID-19 en de feestdagen eerder thuis doorbrengen.

Kortom, de komende maanden zullen moeilijk blijven voor olie. Experten en marktkenners zien het enkel goedkomen van zodra er een vaccin is en de hele wereld zich opnieuw kan mobiliseren.

Bronnen: Nairametrics

Foto: PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.