VIP ACTIE

Word een VIP!
Azie - 9 augustus 2019 - Azië

Nieuwe Chinese IPO met ruim de helft van Afrikaanse smartphonemarkt

door RAJA SPEET

Afrika is niet heel bekend bij de meeste beleggers. Toch wonen er veel mensen en ontwikkelt de economie zich in een hoog tempo. Hoe kan je daar van profiteren? Wellicht met de aanstaande IPO van Transsion, een Chinese smartphonemaker.

De zaken van Transsion gaan goed in Afrika: 3 van iedere 10 smartphones verkocht in Afrika komt van het bedrijf. Transsion wil meer en daarom gaat het kapitaal ophalen bij beleggers op de nieuwe Chinese technologiebeurs, STAR Market.

STAR is een nieuw alternatief om kapitaal op te halen voor Chinese startups en unicorns. Waar bedrijven voorheen naar New York of naar Hong Kong moesten, kunnen ze nu in China blijven.

Kapitaal om leidende positie te behouden

De nieuwe beurs komt Transsion goed uit. Volgens Frank Xu, analist bij het hedgefonds QFund in Hong Kong, heeft het bedrijf dringend kapitaal nodig als het zijn leidende positie in Afrika wilt behouden.

Transsion is dringend op zoek naar geld. Het bedrijf ziet meer concurrentie, omdat het nu ook smartphones wil produceren. Ook hebben ze geld nodig om meer klanten aan te trekken.

Transsion verkoopt verschillende merken telefoons in Afrika, zoals Tecno, Infix en Itel. Gezamenlijk maken de merken 58,7 procent van de Afrikaanse markt uit, volgens data van IDC.

Maar Transsion wil nu ook zelf telefoons maken. Met het opgehaalde geld zal het bedrijf R&D opzetten in Shanghai en productiecapaciteiten opzetten in India en Ethiopië.

China de nieuwe technologiehub?

De opkomende Chinese smartphonemaker is overigens niet het enige bedrijf dat gebruik zal maken van STAR. Er zijn nog 11 andere Chinese bedrijven die zich zullen aanmelden voor een IPO.

Ben jij ook benieuwd naar de nog kleine Chinese bedrijven, met veel potentieel? We hebben net het Azië Rapport geïntroduceerd en spelen in op de regio en de opkomende technologie. Want wie slim is, wedt op beide paarden in de handelsoorlog.

Bron: TechCrunch, SCMP

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.