Nederland - 19 september 2022 - Aandelen

Volkswagen mikt op waardering van 70 tot 75 miljard dollar

door STIJN

De Duitse autobouwer Volkswagen gaat een IPO opstarten voor Porsche en schat het op een waarde tussen de 70 en 75 miljard dollar. Dit zal de tweede grootste IPO ooit worden in Duitsland. Volkswagen is van plan om het aandeel de laten starten aan 76,50 – 82,50 euro. In totaal worden er 911 miljoen aandelen vrijgegeven.

Duitsland maakt zich klaar voor de tweede grootste ‘initial public offering’ allertijden, namelijk die van Porsche. Moederbedrijf Volkswagen schat de waarde op een 70 tot 75 miljard dollar. Het is tevens de derde grootste IPO in Europa, volgens gegevens van Refinitiv Data. De aandelen zullen verhandelbaar zijn vanaf 29 september en starten aan 76,50 dollar per stuk.

Er zullen 911 miljoen stuks verhandelbaar zijn, verdeeld in 455,5 miljoen preferente aandelen en 455,5 miljoen gewone aandelen. Er zullen tot 113.875.000 preferente aandelen, zonder stemrecht, in de loop van de beursgang bij investeerders worden geplaatst.

Belang

In lijn met de overeenkomst van Volkswagen eerder in september met zijn grootste aandeelhouder Porsche, gaat 25 procent plus één gewoon aandeel, dat wel stemrecht heeft, naar Porsche tegen de prijs van de preferente aandelen plus een premie van 7,5 procent. Porsche, de holding die wordt gecontroleerd door de families Porsche en Piech, financiert de verwerving van de gewone aandelen.

Naar verwachting zal maandag een beursprospectus worden gepubliceerd, aldus de bronnen, waarna institutionele en particuliere beleggers kunnen inschrijven op Porsche-aandelen. Voor zij die dus al een tijdje uitkeken om aandelen van Porsche in bezit te hebben, is het wachten bijna nabij.

Bronnen: Reuters – CNBC

Foto: RawPixelCC0 1.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.