Crypto Cashflow - 7 juni 2023 - NFT
door VINCE

NFT maken, verkopen en miljonair worden

Heb je ooit gedroomd van het creëren van je eigen kunstwerken, unieke verzamel items of digitale objecten en ze verkopen voor een enorm bedrag? Maak kennis met NFTs (non-fungible tokens), die deze dromen werkelijkheid kunnen maken! In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit hoe het beste een NFT kan maken en verkopen.

Stel je voor: met slechts een paar klikken maak je jouw eigen digitale schatten die anderen in hun virtuele collecties willen hebben. Je hebt volledige controle over hoeveel exemplaren er zijn, wat hun waarde is en hoe ze eruit zien.

Met NFTs ben jij de baas over jouw creativiteit en verdien je mogelijk een fortuin.

Laten we eens kijken hoe dit allemaal werkt, zodat NFT’s maken en verkopen eenvoudig wordt én jij miljonair kan worden!

>>> Nog totaal onbekend met NFT’s? Check dan eerst dit artikel, met daarin alle nodige informatie over deze tokens!

728x90

Een NFT maken en verkopen is voor iedereen mogelijk

Het maken en verkopen van NFT’s (non-fungible tokens) is tegenwoordig voor iedereen mogelijk, ongeacht je expertise of ervaring met het creëren van digitale kunstwerken. Ook is geen exclusieve licentie o.i.d. nodig.

Zo maken creatietools van bijvoorbeeld OpenSea het erg gemakkelijk; je hoeft enkel een bestandje in te voegen en wat gegevens over jouw nieuwe NFT in te vullen! Dit bestandje, a.k.a het design, kan je zelf maken of door talloze menselijke of AI designers laten maken.

Ook kan een nft verkopen erg goedkoop zijn. Maak je het design zelf? Dan zijn de enige kosten die je maakt, een kleine fee aan het platform waarop je de nft verkoopt. De rest is winst!

Het enige wat je nodig hebt is een computer, een cryptowallet, cryptotokens (voor transactie fees) en creativiteit.

Waarom een NFT maken en verkopen winstgevend kan zijn

Een NFT kunstwerk creëren en verkopen kan behoorlijk lucratief zijn, vooral als je kijkt naar de meest beroemde en dure verkochte kunstwerken. Denk bijvoorbeeld aan Beeple’s Everydays: The First 5000 Days, dat voor maar liefst 69,3 miljoen dollar werd verkocht in maart 2021.

Of wat dacht je van Julian Assange en Pak’s ‘Clock’ NFT die in februari 2022 werd geveild voor $52,7 miljoen? Zelfs minder bekende digitale kunstenaars kunnen miljoenen binnenhalen met hun NFT kunstwerk.

Naast het feit dat er enorme winsten op de loer liggen, heb je ook geen professionele achtergrond nodig. De kosten/inkopen die veel ondernemers in de fysieke wereld hebben, als de huur van een pand of voorraad inkopen, ontbreken natuurlijk bij het maken van NFTs.

Dus geen schulden die je van tevoren kan opbouwen, maar directe winsten bij verkoop!

Hoe maak je non fungible tokens?

Het kan nog al ingewikkeld lijken om zelf een NFT te maken. Dit valt echter wel mee. In 7 stappen kan je van een gekozen thema, naar de promotie van de complete NFT gaan.

De 7 stappen voor het maken van een NFT leggen we hieronder uit:

#1 Bedenk het thema/doel van de NFT

Het bedenken van het thema en doel voor je NFT is de eerste stap bij het maken en verkopen van een NFT. Denk na over wat jouw nieuwe non fungible token onderscheidend maakt van de rest: wil je een specifieke emotie oproepen, een bepaald verhaal vertellen of misschien iets baanbrekends creëren?

Het designen van jouw non fungible token kan je zelf doen, of laten doen door AI of freelance artiesten (informatie over de kosten hiervoor vind je iets verder in dit artikel).

Laat je ook inspireren door bestaande NFT-collecties die goed presteren op de markt. Houd hierbij wel rekening met auteursrechten!

#2 Kies een blockchain

Duik nu in de wereld van blockchain technologie om jouw meesterwerk tot leven te brengen.

Hoewel er tegenwoordig talloze blockchains zijn om uit te kiezen, raden we je aan om voor Polygon (voorheen bekend als Matic) te gaan, voornamelijk vanwege de lage kosten en compatibiliteit met Ethereum.

Liever zelf kiezen op welke blockchain jouw NFT staat? Houd dan deze factoren in je achterhoofd:

  • Compatibiliteit: Kies een blockchain die compatibel is met andere populaire platforms en standaarden, zoals Ethereum. Let ook op of ze met de meeste digitale wallets werken.
  • Kosten: Houd rekening met de transactiekosten (gas fees) bij het selecteren van een blockchain. Polygon heeft lagere kosten dan veel andere opties.
  • Gebruikersbasis: Een grotere gebruikersbasis betekent meer potentiële kopers voor jouw NFT’s. Ethereum staat bekend om zijn grote gemeenschap.
  • Milieuvriendelijkheid: Sommige mensen geven de voorkeur aan milieuvriendelijke blockchains zoals Polygon, aangezien deze minder energie verbruiken in vergelijking met traditionele proof-of-work systemen.
  • Veiligheid & decentralisatie: Zorg dat je een veilige en gedecentraliseerde optie kiest waarbij een digitaal object niet zomaar verloren kan gaan.

#3 Maak een online wallet aan

Een digitale wallet is als een bankrekening voor je cryptovaluta en NFTs. Met een digitale portemonnee kan je eenvoudig transacties uitvoeren en de controle over je bezittingen behouden.

Metamask Wallet heeft onze voorkeur vanwege de gebruiksvriendelijkheid, compatibiliteit met verschillende blockchains en integratie met populaire NFT-marktplaatsen als OpenSea. In dit artikel bespreken we wat Metamask precies is, en in dit artikel leggen we uit hoe je Metamask in de praktijk gebruikt.

Om een Metamask crypto wallet aan te maken, ga je naar de officiële website (https://metamask.io/) en download je de extensie voor jouw favoriete webbrowser (bijvoorbeeld Chrome of Brave). Metamask heeft ook een mobiele app (IOS, Android)

#4 Ga naar de creatietool van OpenSea

Voor het maken van NFTs gebruiken we voor het gemak de bekendste NFT marktplaats, OpenSea. Ga hiervoor naar de creatietool van OpenSea (hiervoor moet je eerst je Metamask wallet verbinden).

NFT maken en verkopen

#5 Maak je NFT(s)

Op de ‘create’ pagina van OpenSea kan je je eigen NFT-bestanden uploaden. Dit kan een afbeelding, video, audio, of 3D bestand zijn.

Jouw gekozen bestand kan je vervolgens benoemen en je kan een beschrijving toevoegen:

NFT maken en verkopen

Hierna kan je de NFT verder personaliseren, door het toevoegen ervan aan een bestaande verzameling, of het toevoegen van eigenschappen, niveaus en statistieken. Je kunt ook ontgrendelbare inhoud toevoegen:

NFT maken en verkopen

Het laatste wat je hoeft te doen, is te klikken op de ‘create item’ knop!

#6 Zet je NFT(s) te koop op een NFT-marktplaats

Je hebt jouw eerste NFT gemaakt. Nu is het tijd om je digitale meesterwerk op de markt te brengen en flinke winst te scoren! Dit kan je doen via een nft marktplaats zoals OpenSea, Rarible en Foundation.

Nadat je bij de vorige stap op ‘create’ hebt geklikt, zie je een overzicht van de NFT. Rechtsboven heb je dan de optie om de NFT te koop te zetten, met de knop ‘list voor sale’.

Via de marktplaats OpenSea heb je de optie om te verkopen tegen een vaste prijs, of een veiling te organiseren. Ook kan je kiezen hoe lang de NFT in de verkoop kan staan. Voor deze service vraagt OpenSea 2,5% van de verkoopprijs:

NFT verkopen opensea

#7 Promoot je NFT’s

Adverteren is cruciaal als je succesvol wilt zijn in het verkopen van je NFT’s en uiteindelijk miljonair wilt worden.

Het adverteren van je NFTs helpt niet alleen bij het vergroten van de zichtbaarheid, maar kan ook de waarde verhogen door interesse en vraag te genereren.

Promoten kan via meerdere platforms en strategieën:

  • Sociale media: Instagram, Twitter, TikTok en Facebook.
  • Forums: Word lid van gespecialiseerde forums zoals Reddit of Bitcointalk om met gelijkgestemden te discussiëren over NFT’s en kopers aan te trekken.
  • Influencers & beroemdheden: Genereer extra aandacht door met influencers of beroemdheden samen te werken, die geïnteresseerd zijn in crypto-art.
  • PR & evenementen: Neem contact op met mediakanalen of organiseer zelf evenementen om meer bekendheid voor jouw project te generen.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van non-fungible tokens?

Het goede nieuws is dat er tegenwoordig bijna geen kosten verbonden zijn aan het maken en lanceren van een NFT-collectie. Met de juiste tools kun je al voor minder dan $60 een NFT art collectie opzetten en jouw NFT verkopen.

Voor het maken van een design, kan je AI-art-generators zoals MidJourney en StableDiffusion gebruiken. Deze bieden uitgebreide gratis proefperioden waarmee je visuele uitleg kunt geven aan jouw NFTs, zoals bijvoorbeeld hieronder die van MidJourney:

NFT maken met midjourney

Je kan ook getalenteerde freelance artiesten over de hele wereld vinden via bijvoorbeeld Dribbble. Zo’n kunstenaar kan je dan een design laten maken tegen betaalbare prijzen, afhankelijk van o.a. de ervaring van de kunstenaar en de complexiteit van de opdracht die je geeft.

Wil je vervolgens jouw NFT verkopen via een platformen als OpenSea, dan zullen hier enkele fees aan verbonden zijn. Zoals eerder vermeld vraagt OpenSea 2,5% van de verkoopprijs.

Professionele NFTs maken en verkopen

Hoewel je een NFT maken en verkopen met de OpenSea creatie tool een goede optie is, is er ook een professionelere manier.

Hierbij moet je zelf een smart contract programmeren waarmee je jouw unieke digitale kunstwerken kunt vastleggen en verhandelen.

Vervolgens zet je zelf een aantrekkelijke website op om je NFT-collectie te presenteren. Maak gebruik van ChatGPT om de communicatie met mogelijke kopers te automatiseren.

Hieronder leggen we in 5 stappen uit hoe je op een professionele manier een NFT maakt en verkoopt:

#1 Schrijf een smart contract

Een smart contract is de basis voor jouw unieke digitale kunst. Om dit te doen moet je een smart contract programmeren op de Ethereum blockchain, aangezien dit platform de meest gebruikte en populaire optie is voor het maken van NFTs.

Zorg ervoor dat jouw smart contract compatibel is met de ERC-721 of ERC-1155 standaarden, zodat jouw unieke token correct functioneert als een non-fungible token (NFT).

Het smart contract voor een NFT kan er als volgt uitzien:

NFT maken smart contract

Voor beide standaarden zijn ook vooraf ingestelde contracten te vinden. Meer informatie over het ‘preset ERC-721 contract’ vind je hier, en die van de ERC-1155 standaard vind je hier.

Bedenk ook hoe je extra functies aan jouw NFTs kunt toevoegen om ze nog aantrekkelijker te maken voor kopers.

  • Een idee zou kunnen zijn om staking-mogelijkheden te integreren in jouw smart contract. Hierdoor krijgen houders van jouw NFTs extra privileges zoals stemrecht of exclusieve toegang tot bepaalde inhoud.

#2 Richt een website op

Jouw unieke NFT-collectie ga je vervolgens via je eigen website presenteren. Zorg ervoor dat je website contextueel relevant is en weerspiegelt waar jouw NFTs over gaan, of dit nu kunst, muziek of iets compleet anders is.

Een website kan je bijvoorbeeld maken via de onderstaande websitebouwers:

  1. WordPress: WordPress biedt een gratis versie met beperkte functies, maar voor meer flexibiliteit en controle kun je upgraden naar een betaald abonnement. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en veel aanpassingsmogelijkheden.
  2. Weebly: Weebly is een andere eenvoudige websitebouwer met drag-and-drop-functionaliteit. Het heeft zowel gratis als betaalde abonnementen, waarbij de betaalde abonnementen meer functies en mogelijkheden bieden.

Vergeet niet om duidelijke informatie te geven over hoe mensen jouw NFT’s kunnen kopen, inclusief eventuele stappen voor registratie bij een blockchain-platform zoals Ethereum.

#3 Speel in op een hype

Door in te spelen op populaire trends en interesses, vergroot je de kans dat jouw NFT’s succesvol zullen zijn.

Eén van de sleutels tot miljonair worden met NFT’s verkopen is timing – zowel wat betreft het moment waarop je jouw creaties lanceert als hoe snel je inspeelt op nieuwe trends. Wees alert op wat er speelt binnen de NFT-gemeenschap en pas hierop aan om optimaal gebruik te maken van elke mogelijkheid die zich voordoet.

Blijf experimenteren met verschillende soorten content, platforms en promotiestrategieën om zo meer bekendheid én hogere verkoopprijzen voor jouw unieke tokens te genereren.

#4 Gebruik ChatGPT om te automatiseren

Door het gebruik van ChatGPT kun je eenvoudig communiceren met mogelijke kopers, hen informeren over jouw unieke NFT’s en uitleggen waarom deze een goede investering voor hen kunnen zijn.

Automatiseren zal niet alleen jouw verkoopproces verbeteren, maar ook je helpen om meer vrijheid te ervaren tijdens het maken en verkopen van jouw NFT’s.

Daarnaast kan ChatGPT gebruikt worden om ideeën op te doen voor nieuwe ontwerpen of om feedback op bestaande ontwerpen te ontvangen. Dit stelt je in staat om voortdurend nieuwe en aantrekkelijke inhoud voor jouw klantenbestand te creëren.

Zie hieronder bijvoorbeeld enkele NFT ideeën van ChatGPT, m.b.t. het klimaat:

NFT maken met ChatGPT

Er is zowel een gratis (ChatGPT) als betaalde versie (GPT-4), waarbij GPT-4 een stuk geavanceerder en sneller is.

#5 Plaats de NFT op de markt

Met jouw gecreëerde NFT aangeboden op jouw eigen website, is het tijd om buzz rond jouw werk te genereren.

Maak gebruik van social media: Deel jouw site en NFT’s op populaire platforms zoals Twitter, Instagram, TikTok en Facebook. Vertel het verhaal achter je creaties en gebruik relevante hashtags om meer zichtbaarheid te krijgen.

Sluit je aan bij communities: Word lid van online forums (Discord) en groepen waarin geïnteresseerden in crypto- en NFT-projecten samenkomen.

Organiseer evenementen of veilingen: Creëer exclusieve lanceringsevenementen of veilingen voor jouw NFT-collectie om interesse te wekken bij kopers.

Nóg makkelijkere manieren om geld te verdienen in crypto

Hoewel NFT’s maken en verkopen zeker niet moeilijk hoeft te zijn, zien wij nóg makkelijkere manieren om te verdienen in de digitale wereld van crypto.

Zo kijken we in onze Crypto Gids naar kansrijke cryptomunten, waarvan we koersstijgingen verwachten op basis van onze analyses. Hierbij koop je simpelweg een cryptocurrency die je opslaat in je wallet. Deze verkoop je weer wanneer je tevreden bent met de winst.

De makkelijkste manier om in crypto geld te verdienen, is echter via het staken van ETH. Hierbij zetten we ETH aan het werk, waarvoor we beloningen ontvangen. Hierbij verricht je zelf dus geen werk en hoef je niet te traden of de markt te timen, maar je ontvangt wel een steevast inkomen!

We doen dit echter niet op de traditionele manier, maar met liquide staking derivaten waardoor we 200% meer rendement pakken! Hoe dit precies werkt leggen we je uit in dit artikel.

We hebben nog veel meer van dit soort ‘farms’, waarmee we mooie rendementen incasseren. Deze behandelen we allemaal in het Cryptoknallers Rapport. Naast farms delen we ook kansen op airdrops, waarmee we al +$30.000 hebben verdient!

Mis dit soort kansen niet en abonneer je hier op het Cryptoknallers Rapport.

Conclusie

Een NFT maken en verkopen kan dus makkelijker zijn dan je van tevoren zou denken!

Zo zorgen de creatietool van OpenSea en de AI designers zoals MidJourney ervoor dat er weinig werk voor jou overblijft. En toch is veruit het grootste deel van de opbrengsten voor jou!

Dus, waar wacht je nog op? Probeer de stappen uit dit artikel eens uit, en maak en verkoop op een eenvoudige of professionele manier NFT’s. Zet hiermee jouw creativiteit om in gemakkelijk verdiende winsten!

Liever op een andere manier goed verdienen in de virtuele wereld van crypto? Vergeet dan niet de Crypto Gids en het Cryptoknallers Rapport te checken!

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.