Makkelijkste manier om crypto geld te verdienen: 200% meer op ETH staking

In de laatste editie van het Cryptoknallers Rapport deelden we verschillende tips, die in mijn ogen de makkelijkste manier zijn om geld te verdienen met crypto. Je hoeft namelijk niet te traden of de markt te timen. Ook hoef je niet bezig te zijn met het selecteren van de beste cryptomunten van het moment. Het gaat slechts over het aanhouden van ETH en weten hoe je met een wallet werkt.

We hebben het dus over een strategie die relatief veilig is (voor crypto begrippen) en steevast een inkomen oplevert.

De basis: Ethereum staking

Laten we beginnen bij het begin: Ethereum staking. Je kunt je ETH ‘staken’ om de Ethereum blockchain te beveiligen en daarvoor word je beloond met rendement op je investering. Dat klinkt als een win-winsituatie, toch?

Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kan zelf een validator opzetten, met alle technische kwesties van dien. Maar je kan ook aankloppen bij stakingoplossingen op de blockchain, zoals Lido Finance en Rocket Pool. Deze geven je een liquide staking derivaat (LSD) voor je gestakete ETH. Zo’n LSD is een soort certificaat dat je gestakete en inkomsten uit je gestakete ETH vertegenwoordigt.

Bij Lido Finance heet deze LSD, stETH. En bij Rocket Pool rETH.

Nog helemaal onbekend met ETH staking? Download hier deze gratis Ethereum Staking Handleiding. —

Momenteel levert Ethereum staking zo’n 4 à 5 procent per jaar op, uitbetaald in ETH.

Waarom ETH staking de beste crypto blootstelling is:

Het mooie aan Ethereum staking, is dat je volledige blootstelling hebt aan ETH. ETH is de olie in Ethereum. Ondertussen bouwen de grote jongens op Ethereum (of gekoppelde netwerken), zoals vorige week Visa of Franklin Templeton (vermogensbeheerder van 1,4 biljoen dollar).

Er is geen andere crypto die een dergelijke omvang heeft. Bitcoin natuurlijk wel. Alleen ondersteunt Bitcoin geen smart contracts en daarom is het vrijwel onmogelijk om op het netwerk te bouwen.

Daarnaast is ETH een deflationare activa geworden. Het aantal beschikbare ETH krimpt dus met de dag. Dat komt doordat alle ETH die als olie wordt gebruikt voor transacties of andere handelingen, wordt vernietigd. Ethereum is groot, er wordt daarom veel ETH als olie gebruikt (dagelijks voor omgerekend ongeveer 10 miljoen dollar) en daarom krimpt het aanbod.

Sinds de overgang naar proof of stake, kromp het aanbod al met 121.000 ETH zoals je op de bovenstaande afbeelding kan zien.

Je hebt dus blootstelling aan een enorm netwerk, waar het actief met de dag schaarser wordt en je krijgt er ook nog eens voor betaald met staking, zonder dat je iets hoeft te doen.

Gratis tip om 200% meer te verdienen op ETH staking

Ik snap dat je niet heel warm wordt van 4% op jaarbasis. Dat word ik zelf ook niet. Je kan het rendement alleen makkelijk opschroeven naar 10 tot 30% per jaar.

Hiervoor moet je zo’n ETH LSD token als stETH of rETH hebben. Bij de Cryptoknallers is onze favoriet sfrxETH, omdat die in plaats van 4% rond de 6% opbrengst, dankzij een slim mechanisme. Maar dat terzijde.

Zo’n token als stETH of rETH kan je tegenwoordig in verschillende (nieuwe) DeFi applicaties aan het werk zetten. Dat wordt ook wel yield farmen genoemd. Een manier waarop we met het Cryptoknallers Rapport al veel passieve inkomsten hebben verdiend op ons crypto vermogen.

Een voorbeeld van zo’n ETH LSD farm is de onderstaande bij Arbidex.

Het rendement staat op 12,5% per jaar. Daarbovenop komt nog wat staking rendement. Dat is iedere maand een leuk extraatje. De inkomsten komen voornamelijk uit token subsidies. Arbidex geeft bijvoorbeeld ARX tokens weg aan iedereen die liquiditeiten in z’n handelsmachine stopt. Die ARX tokens worden vervolgens verkocht.

Je kan de tip bezoeken via deze link. In het Cryptoknallers Rapport vertellen we precies hoe het werkt en wat de haken en ogen zijn.

Naast Arbidex hebben we ondertussen nog drie andere van deze Ethereum LSD farms met momenteel rendement tot 30% per jaar.

Waarom dit de makkelijkste manier is om geld te verdienen in crypto

Crypto trading valt in de praktijk vaak vies tegen. Over de lange termijn verdien je waarschijnlijk veel meer wanneer je ETH aanhoudt. Het is immers de enige deflationaire activa ter wereld met een passief inkomen (via staking).

Daarom zijn deze Ethereum liquide staking derivaten farms zo interessant. Want je:

  • Pakt een flinke boost op een groot deel (of volledig) van je crypto vermogen,
  • behoudt alle blootstelling aan ETH,
  • hoeft niet te stressen of de bodem of de top van de markt is bereikt,
  • alleen zorgen dat je periodiek de farms naloopt en de uitgegeven token subsidies verkoopt.

Met een portefeuille van 50.000 euro pak je zo al 833 euro extra per maand (bij 20% per jaar), terwijl je volledige blootstelling aan ETH behoudt.

Verdubbelt ETH in de komende jaren? Dan heb je 100.000 euro en nog steeds 833 euro per maand (ervan uitgaande dat het inkomen gelijk blijft).

Mitsen en maren aan een extra inkomen op Ethereum

Dit is geen day trading of speuren naar kleine cryptomuntjes. Om met een voorbeeld als Arbidex te werken heb je bijvoorbeeld een crypto wallet nodig. Hoe dat allemaal werkt, lees je in de onderstaande gratis cursus.

Veilig navigeren in crypto land

Daarnaast zijn er nog andere risico’s aan deze manier van werken. Ik zou liegen als ik zeg dat die er niet zijn. Je moet bijvoorbeeld een goede spreiding hebben tussen deze Ethereum farms. We introduceerden deze week daarom nog enkele andere Ethereum farms.

Wat alle risicio’s zijn en hoe het precies werkt, dat lees je in het Cryptoknallers Rapport.

Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.