Nederland - 18 december 2018 - Beursbrink

New York een stap dichter bij recreatieve marihuana

door STIJN

De ‘campagne’ om marihuana voor recreatief gebruik te legaliseren in New York wordt opgevoerd. Gouverneur Andrew Cuomo riep de staat op dit ‘for once and for all’ te finaliseren. Indien het lukt, zou dat de deur openen voor de legale verkoop van marihuana in winkels en apotheken.

Het staat te gebeuren in de staat New York, legale recreatieve marihuana. Gouverneur Andrew Cuomo is alvast een voorstander van dit idee en een groot deel van de bevolking steunt hem hier in. Een flinke bocht van 180 graden vermits hij in 2017 marihuana nog een ‘gateway drug’ noemde.

Begin dit jaar gaf hij het health deparment van zijn staat de opdracht om een grondige studie te voeren naar de voor- en nadelen van het gebruik van marihuana alsook wat de gevolgen van legalisering zullen zijn. De voordelen van de belasting en regulatie van marihuana overtreffen de nadelen ruimschoots.

Steun

Ook zijn tegenstander Cynthia Nixon trekt aan hetzelfde touw en heeft opgeroepen om marihuana te legaliseren omdat de huidige regels en wetten oneerlijk zijn voor minderheden. Het feit dat Cuomo en Nixon het eens zijn met elkaar, vergroot de kans dat het drugbeleid effectief gewijzigd zal worden.

De gouverneur wil dat New York hetzelfde beleid voert als Michigan, Californië, Nevada, Oregon en noem maar op. Het lijstje van staten waar marihuana volledig legaal is wordt alsmaar groter.

The reality is that politicians have lagged behind society’s view and they’re just now starting to catch up.

Als het Cuomo lukt, dan wordt New York de tweede grootste staat waar marihuana legaal is en dat zou de druk op de federale overheid kunnen vergroten om de federale illegaliteit af te schaffen. Het probleem met de politiekers is dat ze achterlopen op het standpunt van de bevolking.

Bronnen: NBC

Foto: Pat Arnow – Wikimedia – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel