Nederland - 7 november 2018 - Beursbrink

‘Midterm elections’ werpen vruchten af voor Michigan en Utah

door STIJN

De Amerikaanse midterm elections zijn achter de rug en de Amerikaanse bevolking heeft duidelijk zijn stem laten horen. De democraten winnen meer zetels in het Huis maar wat nog interessanter is, is dat er twee Amerikaanse staten zijn bijgekomen die marihuana omarmen.

Heugelijk nieuws uit de Verenigde Staten. De midterm elections zitten er op en die hebben duidelijk gemaakt welke richting de Amerikanen uit willen inzake het drugbeleid. De inwoners van de staten Michigan en Utah hebben duidelijk gemaakt dat het drugbeleid moet veranderen.

Michigan

Michigan zal de tiende Amerikaanse staat worden waar marihuana voor recreatief gebruik gelegaliseerd zal worden. De bevolking heeft Proposal 1 goedgekeurd, dat is een voorstel dat marihuana legaliseert voor mensen ouder dan 21 jaar, daarenboven mogen ze thuis zelf ook telen.

Ook de commerciële verkoop van medicijnen op basis van marihuana wordt geautoriseerd voor verkopers met een vergunning van de overheid. Huidige schendingen met betrekking tot marihuana zouden ook worden teruggebracht van misdaden tot burgerlijke overtredingen.

Michigan will be the first state in the Midwest to end marijuana prohibition and replace it with a system in which marijuana is regulated for adult use.

Matthew Schweich, directeur van het Marijuana Policy Project, is tevreden met deze beslissing en hoopt nu ook de illegale markt te kunnen aanpakken. Door marihuana te decriminaliseren, hoopt hij dat gebruikers zich zullen wenden tot de legale markt.

Utah

De mensen in Utah hebben ook progressief gestemd. Hier omarmden ze Proposition 2, een voorstel om marihuana voor medicinaal gebruik te legaliseren. Bijna 60 procent van de stemmen ging naar dit voorstel, wat een duidelijke meerderheid is. De goedkeuring van Proposition 2 was echter bijna zo goed als zeker, de legalisering van medicinale marihuana voor een aantal aandoeningen.

The passage of Proposition 2 illustrates just how broad support has grown for medical marijuana in the U.S..

Zoals geschreven in de stemmingsuitslag, zullen gekwalificeerde patiënten toegestaan worden om twee gram medicinale marihuana, of producten die 10 gram cannabidiol of tetrahydrocannabinol bevatten, te kopen in een apotheek gedurende een periode van twee weken.

Bronnen: Washington Post

Foto: Libreshot

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel