Nederland - 6 augustus 2018 - Beursbrink

Ook ‘rode staten’ lijken hun standpunt inzake marihuana te wijzigen

door STIJN

Hoopgevend nieuws vanuit de Verenigde Staten van Amerika. De ‘rode staten’, oftewel daar waar de republikeinen de plak zwaaien, lijken hun standpunt inzake marihuana te herzien. Marihuana voor recreatief gebruik, maar ook medicinale marihuana zijn er een absolute no-go.

Staten zoals Oklahoma, North Dakota en Utah, waar marihuana overigens streng wordt veroordeeld, beginnen steeds meer interesse te tonen in medicinale marihuana en marihuana voor recreatief gebruik. De ‘shift’ in hun standpunt zet op deze manier meer druk op de federale illegaliteit.

Want op federaal niveau wordt marihuana nog altijd bestempeld als een illegale drug, ook voor medicinaal gebruik… begrijpen wie begrijpen kan! Het beleid is het tegenbeeld van de mening van de Amerikaanse bevolking. Uit een onderzoek blijkt dat steeds meer Amerikanen voorstander zijn.

Een bevraging van Pew Research Center begin dit jaar toont aan dat 61 procent van de Amerikanen akkoord gaat met de legalisering van medicinale marihuana. Dat is een stijging met 4 procent ten opzichte van vorig jaar. 70 procent van de Democraten, 65 procent van de Onafhankelijken en 43 procent van de Republikeinen zijn alvast voor de legalisering ervan.

Shift

De komende maanden staat er heel wat te gebeuren in enkele van de conservatieve staten. Utah gaat in november stemmen over het legaliseren van medicinale marihuana terwijl Michigan zal stemmen over het al dan niet legaliseren voor het recreatieve gebruik van marihuana.

In Oklahoma, wiens gouverneur vorige maand akkoord ging inzake medicinale marihuana, kan men gaan stemmen om de wetten van de staat uit te breiden voor recreatief gebruik. Als supporters voldoende handtekeningen verzamelen, kan het voorstel worden ingediend bij de gouverneur.

In Missouri zijn er vier voorstellen ingediend om medische marihuana te legaliseren ze zijn nog in afwachting van goedkeuring door de minister van Buitenlandse Zaken. Supporters hopen dat minstens één van de vier voorstellen zullen worden opgenomen in een stemmingsronde.

Het is duidelijk dat de verschuiving in de Verenigde Staten van Amerika niet ongehoord kan blijven. Op federaal niveau blijven ze koppig, maar dat zou zomaar eens kunnen gaan veranderen.

Bronnen: Axios

Foto: Donkey Hotey – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.